Ministrul pentru Energie: România a investit prea mulţi bani în proiectul nuclear ca să se oprească acum

Ministrul pentru Energie: România a investit prea mulţi bani în proiectul nuclear ca să se oprească acum

România va continua proiectul de construcţie a reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă, întrucât a investit până în prezent fonduri semnificative, de peste un miliard de dolari, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Razvan Nicolescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Am decis de curând să repornim programul nostru nuclear. În unităţile 3 şi 4 am investit peste 1 miliard de dolari. Niciun politician responsabil nu poate spune să ne oprim acum", a afirmat Nicolescu la un summit organizat de The Economist la Bucureşti.

El a adăugat că este "crucial" ca investiţia să continue.

"Încă nu este nimic decis, dar este crucial să continuăm investiţia. Să vedem când. (...) Prezentul nu arată prea rău, iar pentru viitor perspectivele sunt foarte bune", a mai spus Nicolescu.

Producătorul de electricitate Nuclearelectrica a selectat săptămâna trecută compania China General Nuclear PowerCorporation pentru continuarea lucrărilor de construcţie a unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, investiţie de 6,5 miliarde de euro.

China General Nuclear Power Corporation a fost singurul ofertant şi va fi acţionar majoritar în compania de proiect.

Statul deţine, prin Departamentul pentru Energie, 81,3% din acţiunile Nuclearelectrica, iar Fondul Proprietatea controlează 9,7% din titluri. Nuclearelectrica acoperă, prin cele două reactoare funcţionale, aproximativ 18% din necesarul anual de electricitate al României.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina