O firmă româno-chineză vrea să exporte în această toamnă primele 5.000 de vaci în China

O firmă româno-chineză vrea să exporte în această toamnă primele 5.000 de vaci în China

Societatea mixtă româno-chineză Cattle Ferma de Bovine SRL vrea să înceapă în această toamnă exportul de bovine vii în China cu un prim lot de 5.000 de vaci, obiectivul companiei fiind de a exporta din România către China cel puţin 20.000 de capete anual.

O firmă româno-chineză vrea să exporte în această toamnă primele 5.000 de vaci în China (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Liu Dong, preşedinte al societăţii româno-chineze, a anunţat, luni, cu prilejul întlânirii premierului Victor Ponta cu oamenii de afaceri din China, că firma cu sediul în Braşov va începe în perioada septembrie-octombrie primul export de vaci, cu un lot de 5.000 de capete.

"Obiectivul companiei noastre este de a exporta cel puţin 20.000 de capete anual, din rasele Holstein şi Bălţata", a spus Liu Dong.

Guvernele român şi chinez au semnat în noiembrie anul trecut un acord pentru exportul de bovine vii şi carne de porc, dar până în prezent aceste exporturi nu s-au materializat.

Liu Dong a precizat că, în ce priveşte compania pe care o reprezintă, au durat foarte mult procedurile şi autorizările veterinare, în ciuda eforturilor autorităţilor române. Investitorul chinez a subliniat că recentele cazuri de boală a "limbii albastre" înregistrate la bovinele din România nu constituie o problemă pentru export.

Cattle Ferma de Bovine SRL, înfiinţată în urmă cu doi, cu scopul de a creşte şi exporta bovine, deţine 400 de hectare de pământ în zona Braşovului şi 1.000 de bovine, dar în vederea exportului va cumpăra animale de la alte ferme.

În cadrul reuniunii cu oamenii de afaceri chinezi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a arătat că România este "pe punctul de a realiza" primele exporturi în ceea ce priveşte carnea de porc şi "foarte aproape de a realiza" primele exporturi de bovine vii.

Constantin a anunţat totodată că la sfârşitul lunii octombrie, cu ocazia celui mai important târg de agricultură, "INDAGRA", va avea loc la Bucureşti Forumul pentru agricultură dintre China şi Europa Centrală şi de Est.

Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august - 3 septembrie, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013

Victor Ponta a ajuns la Beijing alături de soţie, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

2 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

3 Așa o fi?

4 Adevăruri devastatoare / Cei mai deștepți dintre „băieții deștepți” care ne-au scumpit energia. Oare procurorii …

5 Șeful Poliției din Centrul Vechi: Care a fost temeiul legal al filajului asupra lui Gavriș? Comunicatele de pr…