Patru restaurante McDonald’s au fost ÎNCHISE: "Au fost descoperite numeroase încălcări ale normelor sanitare"

Patru restaurante McDonald’s au fost ÎNCHISE: "Au fost descoperite numeroase încălcări ale normelor sanitare"

Agenţia pentru protecţia consumatorilor din Rusia, Rospotrebnadzor, a suspendat miercuri activitatea a patru restaurante McDonald’s din Moscova, invocând încălcarea normelor sanitare.

Rusia a suspendat activitatea a patru restaurante McDonald’s din Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost descoperite numeroase încălcări ale normelor sanitare în cursul inspecţiilor efectuate la restaurante ale McDonald’s în perioada 18-20 august", a anunţat Rospotrebnadzor.

Activităţile a patru restaurante ale McDonald’s, între care unul din centrul capitalei, au fost suspendate.

Neregulile se referă în principal la selectarea produselor alimentare şi la respectarea normelor sanitare în restaurante.

Într-un comunicat al agenţiei se arată că verificările la restaurantele companiei americane din Moscova vor continua.

Reprezentanţii McDonald’s nu au fost disponibili pentru comentarii.

Rospotrebnadzor a anunţat în luna iulie că a constatat nereguli în compoziţia unor hamburgheri comercializaţi de McDonald’s în restaurantele din regiunea Novgorod, care nu respectau normele de securitate alimentară şi cele referitoare la valoarea energetică.

Instituţia a precizat că a început o acţiune în justiţie pentru interzicerea producţiei şi comercializării produselor respective.

Serviciile sanitare din Rusia sunt deseori acuzate că iau decizii dictate de politica externă a ţării.

După înăsprirea sancţiunilor Occidentale împotriva Rusiei din cauza implicării în criza ucraineană, autorităţile de la Moscova au interzis unele importuri alimentare din Ucraina, Grecia şi Polonia, afirmând că produsele ar conţine substanţe periculoase. Ulterior, Moscova a decis să suspende majoritatea importurilor de alimente din Uniunea Europeană.

McDonald's este prezentă în Rusia din ianuarie 1990, ultimul an de existenţă a Uniunii Sovietice. Primul restaurant al companiei în Rusia, în centrul Moscovei, este unul dintre cele mai frecventate din lume.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria