Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Podul Vidin-Calafat are nevoie de reparații la un an de la inaugurare

La doar un an și trei luni de la inaugurarea podului Vidin-Calafat, suprafața de asfalt de pe o parte a podului a trebuit să fie înlocuită în întregime, a declarat vineri Vladimir Andreev, directorul companiei mixte care gestionează podul, transmite BTA.

Potrivit lui Andreev, suprafața de asfalt de pe o parte a podului a fost complet înlocuită până la mijlocul lunii septembrie, în timp ce în direcția opusă suprafața de asfalt a fost doar parțial reparată. Lucrările de reparații sunt efectuate de firma spaniolă FCC, care a fost responsabilă și de construcția podului, în condițiile în care acestea sunt cuprinse în garanție. Inițial FCC a început doar o înlocuire parțială a suprafeței de asfalt însă ulterior a decis să înlocuiască în întregime stratul de asfalt.

Vladimir Andreev nu a putut spune când vor fi terminate lucrările deoarece constructorul nu a fixat încă un termen limită. De asemenea, nu este clar care este compania care va controla calitatea lucrărilor de reparații deoarece contractul inițial de supraveghere a expirat în momentul dării în folosință a podului. Cu toate acestea, Andreev a subliniat că lucrările care se derulează în prezent nu afectează traficul deoarece poate fi folosită o parte a podului.

Podul de la Calafat-Vidin, cel de-al doilea pod de trecere peste Dunăre între România și Bulgaria, are o lungime de aproximativ 2 kilometri, 4 benzi rutiere (două pe fiecare sens), o linie simplă de cale ferată, două trotuare și o pistă pentru bicicliști. De la darea sa în folosință, podul a fost utilizat de 650.000 de vehicule.

Valoarea investiției pentru podul mixt Calafat-Vidin, în cazul României, a fost de 27.538.471,88 euro, sursa de finanțare fiind asigurată de Comisia Europeană, cu fonduri nerambursabile (75%) și de Guvernul României, cu fonduri de la bugetul de stat (25%).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Aș vrea să renunț la job și să facem sex toată ziua”

2 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

3 Interesant! Magyar Nemzet: De când Dragnea urmăreşte de după gratii zvârcolirile fostului său partid, Gabriel …

4 Cât adevăr în tot ce spune acest om... Tragic...

5 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere