Ponta s-a întâlnit, la Houston, cu reprezentanţii companiilor ExxonMobil şi Halliburton

Premierul Victor Ponta, aflat în SUA pentru Adunarea Generală a ONU, s-a întâlnit, la Houston, cu vicepreşedintele companiei ExxonMobil, Mark W. Albers, şi preşedintele companiei Halliburton, Jeff Miller, informează Guvernul.

În discuţia cu reprezentantul companiei de operaţiuni petroliere Exxon, Ponta a arătat interesul Guvernului de a stimula investiţiile în sectorul petrol şi gaze naturale, inclusiv în perimetrele din Marea Neagră, arătând că aceste resurse vor avea o contribuţie esenţială la securitatea energetică a României.

"Primul-ministru a discutat cu reprezentanţii conducerii ExxonMobil despre evoluţia operaţiunilor din perimetrul Neptun, a reasigurat că România va continua să sprijine investiţiile ce se efectuează în zona românească a Mării Negre şi a încurajat accelerarea programului de foraje. De asemenea, a apreciat cooperarea dintre consorţiul ExxonMobil şi Petrom cu compania naţională de transport al gazelor naturale, Transgaz", se arată în comunicatul Executivului.

Premierul a vizitat centrul tehnologic al ExxonMobil, situat în Houston, şi s-a întâlnit cu specialişti români care lucrează în acest spaţiu.

Guvernul mai informează că, în discuţia cu preşedintele Halliburton, furnizor de produse şi servicii pentru industria energetică, Ponta a exprimat aprecierea pentru interesul companiei americane, prezentă pe platforma industrială de la Ploieşti, de a dezvolta investiţiile în Romania, având în vedere că sectorul românesc de petrol şi gaz este extrem de dinamic.

"A prezentat deschiderile importante pentru noi investiţii în proiecte petroliere şi de gaz din câmpuri mature, în operaţiuni off shore în Marea Neagră. De asemenea, a încurajat conducerea companiei să considere România ca punct de operare regional pentru Halliburton, pentru zona de Sud-Est Europa şi vecinătatea Estică. Primul-ministru a subliniat expertiza pe domeniul operaţiunilor şi serviciilor petroliere existentă în Romania şi a solicitat implicarea firmelor autohtone ca subcontractori în activităţile derulate în România sau regional", se mai arată în comunicat.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

3 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

4 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

5 Economia Suediei, țara cu cea mai controversată politică anticoronavirus, a crescut în primul trimestru

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze