Privatizarea Poștei Române: Statul a acceptat oferta neangajantă depusă de către operatorul poștal belgian bpost

Privatizarea Poștei Române: Statul a acceptat oferta neangajantă depusă de către operatorul poștal belgian bpost

Statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională /MSI/, a acceptat oferta neangajantă depusă de către operatorul belgian de servicii poștale bpost pentru achiziționarea pachetului de 51% din acțiunile deținute la Compania Națională Poșta Română /CNPR/, a anunțat, marți, ministerul de resort.

'În urma analizei detaliate a documentelor depuse de compania belgiană bpost, Comisia de Privatizare a concluzionat că acesta răspunde cerințelor din caietul de sarcini. Invităm ofertantul să continue procedurile de due-diligence pentru a trece la următoarea etapă, cea a depunerii unei oferte ferme de achiziționare a pachetului majoritar la Poșta Română. Reamintim faptul că operatorul național de servicii poștale a încheiat anul 2014 cu un profit substanțial, după șase ani de pierderi consecutive, și a demonstrat că poate fi un activ valoros pentru un investitor strategic', a declarat Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informațională. 

 Potrivit MSI, admiterea ofertantului bpost în etapa de due-diligence a procesului de privatizare presupune, în principal, acces la camera de date, întâlniri operaționale cu managementul companiei și negocierea contractului de privatizare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

5 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…