Profitul Apple a crescut la 10 miliarde dolari în primele trei luni, datorită vânzărilor iPhone

Profitul Apple a crescut la 10 miliarde dolari în primele trei luni, datorită vânzărilor iPhone

Profitul net al Apple a urcat în primele trei luni ale anului cu 7%, la 10,2 miliarde dolari, în timp ce veniturile au avansat cu 4,7%, la 45,6 miliarde dolari, datorită creşterii vânzărilor de iPhone-uri, a anunţat compania, care a majorat totodată programul de recompensare a acţionarilor.

Profitul Apple a crescut la 10 miliarde dolari în primele trei luni, datorită vânzărilor iPhone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apple a intrat, începând din acest an, într-un acord de distribuţie cu China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă la nivel global după numărul de clienţi, care a introdus astfel iPhone în ofertă.

Analiştii de pe Wall Street anticipau un profit de 9,1 miliarde de dolari şi venituri de 43,5 miliarde de dolari.

Vânzările de iPhone-uri au urcat astfel în primele trei luni ale acestui an cu 17%, la 43,7 milioane de unităţi, faţă de 37,43 milioane în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Marja de profit brut a Apple a urcat la 39,3% în primele trei luni ale acestui an, faţă de 37,5% în perioada corespunzătoare a anului trecut, în timp ce veniturile obţinute de companie în China, Hong Kong şi Taiwan au avansat cu 13%, la 9,3 miliarde de dolari.

Apple a anunţat totodată că a majorat cu 30 miliarde de dolari plafonul programului de recompensare a acţionarilor prin răscumpărare de acţiuni, de la 60 miliarde de dolari la 90 miliarde de dolari, şi că a îmbunătăţit dividendul, precizând că va contracta împrumuturi pentru a acoperi aceste măsuri, transmite Bloomberg.

Acţiunile Apple au urcat cu 8,5% în extinderea şedinţei de tranzacţionare de miercuri la New York, după ce au coborât cu 6,5% de la începutul acestui an şi cu 25% faţă de maximul record înregistrat în 2012.

Investitorii au criticat conducerea Apple pentru încetinirea ritmului de creştere a veniturilor şi a profitului şi pentru că nu utilizează rezervele uriaşe acumulate.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat într-o conferinţă de presă că preţul actual al acţiunilor nu reflectă valoarea reală a companiei.

Surse apropiate companiei susţin că Apple pregăteşte modele iPhone cu ecrane mai mari pentru acest an, precum şi un smartwatch.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Așa o fi? Atât de grav?