Putin cere Guvernului rus să se pregătească pentru înlocuirea importurilor din Ucraina

Putin cere Guvernului rus să se pregătească pentru înlocuirea importurilor din Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a cerut miercuri Guvernului rus să pregătească un plan de înlocuire a importurilor din Ucraina, el afirmând că Rusia nu poate subvenţiona la nesfârşit statul vecin.

Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Solicitarea preşedintelui vine după ce Rusia a blocat parţial, luni, importurile de produse lactate din Ucraina, în special brânzeturi şi unt, în plină criză între cele două ţări după anexarea peninsulei Crimeea, în urma constatărilor privind încălcarea normelor sanitare, transmite Bloomberg .

Putin a susţinut totodată un apel făcut de Ministerul rus de Externe pentru modificarea Constituţiei Ucrainei, pentru reducerea tensiunilor în regiunile din estul ţării, unde separatiştii pro-ruşi au ocupat clădiri oficiale.

Preşedintele a cerut continuarea discuţiilor cu autorităţile de la Kiev, înainte de promovarea ideii de a cere Ucrainei plata în avans a livrărilor de energie.

Guvernul pro-european al Ucrainei acuză Rusia că provoacă tulburări în regiunile de graniţă, pentru destabilizarea alegerilor prezidenţiale de luna viitoare. Autorităţile de la Kiev susţin că interzicerea de către Rusia a importurilor unor bunuri precum lactatele este motivată politic.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au avertizat Rusia să retragă trupele masate în apropierea provinciilor estice ale Ucrainei.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...