Rezervele valutare la BNR au crescut cu 117 milioane de euro în martie, la 30,59 miliarde de euro

Rezervele valutare ale Românei au crescut, în martie 2015 față de luna anterioară, cu 117 milioane de euro, la 30,599 miliarde de euro, de la 30,482 miliarde de euro la 28 februarie 2015, se arată într-un comunicat al Băncii Naționale a Românei (BNR) transmis, miercuri, AGERPRES. În martie, la rezervele BNR s-au înregistrat intrări de 1,718 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene și conturilor Ministerului Finanțelor Publice cu fonduri europene.

În schimb, din rezerva BNR au ieșit 1,601 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele. La capitolul plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internațional pentru care România a rambursat circa 124 milioane echivalent euro precum și rambursarea emisiunii de obligațiuni denominată în euro a Ministerului Finanțelor Publice scadentă pe data de 18 martie 2015, în sumă de 1,050 miliarde de euro, capital și dobândă.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,664 miliarde de euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 martie 2015 au fost de 34,263 miliarde de euro, față de 34,062 miliarde de euro la 28 februarie 2015.

Plățile scadente în luna aprilie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 470 milioane euro. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

2 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

3 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

4 Are dreptate! / Alex Dima, mesaj de revoltă: „I-am lăsat să ne conducă. Suntem în această situație din cauza uno…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj