Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Rezervele valutare la BNR au crescut cu 126 de milioane de euro în mai, la 30,22 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) au crescut, în luna mai, cu 126 de milioane de euro, la 30,22 miliarde de euro, de la 30,094 miliarde de euro la 30 aprilie 2015, reiese din datele publicate marți de Banca Națională a României.

Astfel, în cursul lunii mai au intrat în rezerva BNR 528 de milioane de euro, din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele. În același timp, au ieșit din conturile BNR 402 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăți din contul Comisiei Europene și altele.

'Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,614 miliarde de euro', se mai arată în comunicatul BNR.

În aceste condiții, rezervele internaționale ale României (valute plus aur) au fost, la 31 mai 2015, de 33,834 miliarde de euro, față de 33,682 miliarde de euro la 30 aprilie 2015.

'Plățile scadente în luna iunie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 442 milioane euro', se precizează în comunicatul citat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

2 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

3 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

4 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

5 Numai citind astfel de lucruri îți dai seama ce hoți au guvernat țara! Dacă nu intram în UE și NATO, Rusia scr…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan