România primeşte 43 mld. euro de la UE. În ritmul actual de absorbţie, RETURNĂM 27 mld. euro

România primeşte 43 mld. euro de la UE. În ritmul actual de absorbţie, RETURNĂM 27 mld. euro

Ponta: În acest an trebuie atrase fonduri UE de 2,8 miliarde, ca în 2013, pentru a evita dezangajări

Potrivit sursei citate, mai mult de jumătate (22 mld.euro) din fondurile totale sunt alocate pentru politica de coeziune, scrie Capital .

"România are deja Acordul de Parteneriat 2014 -2020 validat de cei patru comisari, decizia Comisiei Europene de adoptare a acestui document urmând a fi publicată în zilele următoare. În urma acestei validări, devine de necontestat faptul că documentul trimis de România răspunde exigenţelor Comisiei", a declarat, în comunicat, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

El a reamintit că România a început încă din primăvara anului 2013 negocierile pe marginea acestui document, în cadrul dialogului informal.

Absorbția curentă a fondurilor europene din calnedarul financiar 2007-2013 a ajuns abia la 36%, conform ultimelor date disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

Practic, din cei 19,21 miliarde de euro - alocări europene pentru perioada 2007-2013, România a reușit să atragă doar 6,92 miliarde de euro. Riscul decomiterii (pierderea fondurilor) este încă uriaș, chiar dacă autoritățile române au reușit să obțină o perioadă de încă 2 ani în care se pot atrage fondurile alocate.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”