Românii preferă Europa pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă (studiu)

Românii preferă Europa pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă (studiu)

Cele mai populare zece orașe unde va călători majoritatea românilor în timpul Sărbătorilor de iarnă se află aproape de casă, în Europa, însă 5,82% și-au ales deja să meargă, în această perioadă, în destinații îndepărtate din Malaezia și Thailanda, conform unui studiu realizat de o agenție de turism din România, cu vânzare exclusiv online.

Foto: (c) HANNIBAL HANSCHKE/ REUTERS

Cel mai popular oraș este, în continuare, Londra, ales de 16% dintre românii care își vor petrece Sărbătorile de iarnă în afara țării. Bruxelles ocupă a doua poziție în clasament, urmat de Milano. Românii vor mai călători anul acesta, de Crăciun și Revelion, la Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Viena și Dublin.

Italia rămâne una dintre cele mai apreciate țări, 21% dintre românii care vor călători în străinătate iarna aceasta alegând Milano, Roma, Torino, Veneția, Bologna, Bari, Catania sau Verona. Celelalte țări spre care se vor îndrepta românii pentru vacanțele de iarnă sunt Marea Britanie (17,32%), Spania (15%), Germania (12%) și Elveția (3%).

Pe lângă destinațiile tradiționale pentru Crăciun și Revelion, românii continuă tendința pornită în urmă cu câțiva ani și aleg destinații exotice pentru vacanța de iarnă. Astfel, 4,11% dintre aceștia își vor petrece Sărbătorile departe de frig, în Tenerife (Spania), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Kuala Lumpur (Malaezia), Bangkok (Thailanda) și Cancun (Mexic).

Aproximativ 5% dintre cei care vor călători în străinătate au ales țările din nordul Europei pentru vacanțele lor — Copenhaga (Danemarca), Malmö (Suedia) și Rovaniemi (Laponia, Finlanda).

Cel mai scump bilet de avion rezervat pentru această perioadă, până în prezent, costă 960 de euro și are ca destinație Bangkok (Thailanda), în timp ce pentru cel mai ieftin, cu destinația Bari (Italia), s-au achitat 54 de euro.

Cele mai populare orașe alese pentru sejururi sunt Amsterdam, Barcelona, Paris și Valencia. Recordul pentru cea mai scumpă rezervare hotelieră este deținut de un sejur în Male (Maldive), pentru o vacanță de 14 nopți, în doi, în valoare de 1.048 de euro.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Oana Tilică)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante