Scutaru: Măsura neimpozitării profitului reinvestit nu are efecte scontate fără reducerea CAS

Scutaru: Măsura neimpozitării profitului reinvestit nu are efecte scontate fără reducerea CAS

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, că măsura anunţată de Victor Ponta privind neimpozitarea profitului reinvestit nu va avea efectul scontat în economie dacă nu este însoţită de reducerea CAS cu 5%, liberalii menţinând intenţia depunerii unei moţiuni de cenzură.

Scutaru: Măsura neimpozitării profitului reinvestit nu are efecte scontate fără reducerea CAS (Imagine: Shutterstock)

Scutaru a fost întrebat cum vede decizia Guvernului, anunţată de premierul Victor Ponta , de a adopta o Ordonanţă de Urgenţă privind neimpozitarea profitului reinvestit, respectiv dacă PNL va mai iniţia în acest context o moţiune de cenzură.

"Noi ne-am referit la necesitatea adoptării a două măsuri, deci şi aceasta cu eliminarea impozitului pe profitul reinvestit. Dar măsura cu adevărat importantă şi care poate avea un efect într-adevăr substanţial pentru mediul de afaceri şi pentru economia ţării este reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator. Deci noi considerăm că dacă nu se adoptă ambele măsuri, efectul nu va putea fi unul aşteptat şi unul real în plan economic", a declarat Scutaru.

El a precizat că proiectul Guvernului "face o testare pentru un an şi jumătate" cu măsura neimpozitării profitului reinvestit, până la 31 decembrie 2015.

"Logic ar fi fost să nu existe o perioadă până la care această măsură să fie pusă în practică. Iar intenţia noastră cu moţiunea de cenzură e una foarte serioasă şi rămâne în picioare. Ne bucură că lui Ponta i-a revenit memoria şi susţine o măsură pe care noi o convenisem în guvernare, dar fără reducerea CAS cu 5% aceste măsuri nu vor avea un efect practic în economie", a mai spus Scutaru.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit va fi aplicată din luna iulie, în baza unei ordonanţe de urgenţă deja redactate de către Ministerul Finanţelor, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta, măsura urmând să fie aplicată până la finele anului viitor.

"Este o solicitare veche a mediului de afaceri, pe care, în sfârşit, o putem pune în aplicare de la 1 iulie", a spus Ponta, prezent la semnarea unei înţelegeri pentru constituirea unei platforme de consultare între Guvern şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...