Şova: Autostrada Târgu-Mureş - Braşov nu se face. Există varianta unui drum naţional cu patru benzi

Şova: Autostrada Târgu-Mureş - Braşov nu se face. Există varianta unui drum naţional cu patru benzi

„Târgu-Mureş - Braşov nu se face. Există varianta tehnică, discutată şi cu cei de la CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - n. r.) să vedem spre sfârşitul anului dacă ne înţelegem pe această soluţie, a unui drum naţional cu patru benzi, ca Ploieşti - Comarnic. Acesta poate fi finanţat cu fonduri europene, poate avea şi parapeţi despărţitori. Acela s-ar putea face acolo, autostrada nu. Nu are nici trafic de autostradă, număr suficient de maşini“, a spus Dan Şova , la Realitatea TV.

În ceea ce priveşte Autostrada Piteşti-Sibiu, ministrul Şova a declarat că se va circula intergral pe acest tronson la începutul anului 2019, lucrările urmând să înceapă la sfârşitul lui 2015.

„Pentru Piteşti - Sibiu, la începutul lui 2015, în ianuarie - februarie, încep două licitaţii, pentru Sibiu - Boiţa şi Piteşti - Curtea de Argeş, urmând ca pentru partea de mijloc să înceapă la sfârşitul lui 2015. Cred că pe Piteşti - Sibiu se va circula integral de la începutul lui 2019, adică în cinci ani de acum încolo. Partea cea mai dificilă, Curtea de Argeş - Boiţa, va dura trei ani, deci, dacă începe la sfârşitul lui 2015, va fi gata pe la sfârşitul lui 2018“, a mai spus Şova.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...