Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Şova despre hotelurile Societăţii Feroviare de Turism: Întrebăm Parchetul. Complexul Snagov, la RAPPS

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, spune că se va adresa Parchetului în legătură cu soarta hotelurilor Societăţii Feroviare de Turism (SFT), aflată în insolvenţă, dar că intenţionează trecerea complexului turistic Snagov la RAPPS întrucât CFR nu se ocupă cu turismul.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

"Cred că o să întrebăm Parchetul ce facem, mai ales cu hotelul Astoria. (…) Complexul turistic de la Snagov vrem să-l trecem la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat. CFR nu se ocupă cu turismul", a declarat ministrul Transporturilor, răspunzând unei întrebări.

Ministerul Transporturilor a anunţat în ianuarie 2013 că instanţa a admis intrarea în insolvenţă a Societăţii Feroviare de Turism SFT-CFR, prin reorganizare judiciară, compania având datorii de peste 7 milioane de lei şi creanţe litigioase de recuperat, de 10 milioane de lei.

Datoriile includeau sume restante la bugetul de stat începând din anul 2010, impozit pe clădiri şi redevenţă începând din 2009, aferente hotelului Bucovina din Vatra Dornei, aflat sub sechestru asigurator, impozit pe clădiri începând din 2010 aferente complexului turistic Decebal din Eforie Nord (aflat sub sechestru asigurator), impozit începând din 2011 pentru Căminul Grant, sediul social al societăţii (aflat sub sechestru asigurator) şi impozit pentru complexul turistic Snagov.

La începutul anului 2010, societatea Orhideea Gardens a intrat în posesia Hotelului Astoria din Capitală, la doi ani după ce Societatea Feroviară de Turism (SFT) CFR SA l-a pierdut în instanţă pentru o datorie de 17.500 de euro.

Hotelul Astoria a fost scos la vânzare printr-o executare silită, iniţial, pentru o datorie de 200.000 de lei, pe care SFT a acumulat-o faţă de casa de avocatură Sfârâială si Asociaţii. Orhideea Gardens a devenit la 25 iunie 2008 proprietara hotelului şi a anunţat Societatea Feroviară de Turism că trebuie să evacueze clădirea, iar în caz contrar va plăti daune de 150.000 de euro pe lună.

SFT a obţinut pe 17 iulie 2008, la Judecătoria sectorului 1, suspendarea executării silite a hotelului, ulterior instanţa pronunţându-se în favoarea societăţii Orhideea Gardens.

Societatea Feroviară de Turism se ocupă cu închirierea de active feroviare (clădiri, terminale, terenuri, linii de cale ferată), operează trenurile de epocă (trenul regal, trenul Moldoviţa) şi unităţile de cazare din portofoliu, şi închiriază o serie de terenuri de tenis, fotbal şi baschet, dar şi bărci.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu declara că în subordinea ministerului sunt instituţii care nu-şi au rostul, precum Societatea Feroviară de Turism, care a funcţionat "pentru a satisface poftele şi plăcerile unor lideri" şi va fi desfiinţată, după evaluarea şi vânzarea activelor.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Jigodiile prind curaj! Teodorovic către managerii de spitale: „Uitați de banii europeni, nu există bani europe…

2 PSD dă foc la țară? Ondine Gherguț dezvăluie că Dorneanu negociază în CCR INVALIDAREA Referendumului pe Justiț…

3 Așa o fi?

4 Moțiunea de cenzură a fost respinsă: Au votat „pentru” doar 200 senatori și deputați

5 Bună dimineața...

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet