ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 16 octombrie

ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 16 octombrie

Guvernul român intenționează să vândă eurobonduri în valoare de un miliard de euro înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, a declarat ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, într-un interviu citat de Bloomberg.

* Balanța comercială cu produse agroalimentare este pozitivă la șapte luni, cu exporturi în creștere cu 300 milioane de euro și importuri în scădere cu 50 de milioane de euro, a declarat, joi, Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

* Trei sferturi dintre afacerile de familie din România, respectiv 74%, au înregistrat o creștere a cifrei de afaceri în ultimul an financiar, arată sondajul PwC Family Business Survey.

* România a fost, în luna septembrie 2014, țara cu cea mai mare rată anuală a inflației din Uniunea Europeană (1,8%), în condițiile în care în UE rata anuală a inflației în luna septembrie a fost de 0,4% iar în zona euro de 0,3%, conform datelor publicate joi de Oficiul european de statistică (Eurostat).

* Statul trebuie să se implice în activitatea de cercetare din România, iar o dorință a sectorului IT este ca profitul reinvestit în cercetare să fie scutit de impozit, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de specialitate, Alexandru Tulai, președintele Consiliului Director Cluj IT Cluster.

* Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) începe joi acordarea avansurilor din plățile directe pe suprafață, aferente anului 2014, pentru cei peste un milion de fermieri care au depus cereri în această primăvară, sumele disponibile în conturile Ministerului Agriculturii fiind de 680 de milioane de euro.

* Lumea ar putea să nu mai fie capabilă să-și hrănească populația în anul 2050 dacă nu crește productivitatea agricolă, arată un raport publicat miercuri de Global Harvest Initiative, transmite CNBC.

Potrivit acestui raport, cu o populație a lumii de cel puțin nouă miliarde de persoane în 2050, cererea pentru alimente va depăși producția dacă ritmul actual de producție rămâne același. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...