ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 28 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 28 NOIEMBRIE

Sfârșitul de săptămână se anunță unul foarte rece din punct de vedere termic, iar precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi consistente la nivel național, inclusiv în zona Capitalei, mai ales în ziua de 1 Decembrie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Mihai Tinu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/.

* Mai mult de jumătate dintre gospodăriile din România au accces la rețeaua de Internet acasă, iar peste 70% dintre acestea se concentrează în mediul urban, arată Cercetarea statistică privind accesul populației la tehnologia informațiilor și comunicațiilor în gospodării (TIC) pentru anul 2014, publicată, vineri, de Institutul Național de Statistică /INS/.

* Rata șomajului în formă ajustată sezonier în luna octombrie a acestui an a fost estimată la 6,7%, aflându-se la același nivel cu cel din luna anterioară (revizuită) și în scădere cu 0,4 puncte procentuale față de nivelul înregistrat în luna octombrie 2013, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică.

* România a preluat postul de vicepreședinte al Bordului din partea grupului est-european pentru dezvoltare industrială al ONUDI (Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială), în urma unei reuniuni a organizației care a avut loc la Viena, informează vineri Ministerul Economiei.

* Numărul locurilor de muncă vacante în trimestrul trei al acestui an s-a cifrat la 39.800, în creștere cu 3.500 locuri de muncă vacante față de trimestrul anterior, iar rata locurilor de muncă vacante a fost de 0,92%, în creștere cu 0,08 puncte procentuale față de trimestrul precedent, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică.

* Exporturile de echipamente electrice ale României au totalizat, în primul semestru al acestui an, 2,19 miliarde euro și au fost cu 16,9% mai mari față de cele din perioada similară din 2013, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

* Rata anuală a inflației în zona euro a scăzut în luna noiembrie 2014 până la 0,3%, cea mai redusă valoare din ultimii cinci ani, de la nivelul de 0,4% înregistrat în luna octombrie, potrivit unei estimări preliminare publicate vineri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

* Rata șomajului în Uniunea Europeană (UE28) a rămas stabilă la 10% în luna octombrie, același nivel cu cel înregistrat în septembrie, o tendință similară fiind înregistrată și în zona euro, unde rata șomajului a rămas stabilă, la 11,5%, arată datele publicate vineri de Oficiul european de statistică (Eurostat), transmite AFP.

* Directorul general al grupului petrolier de stat Rosneft, Igor Sechin, a declarat joi că prețul petrolului ar putea scădea sub 60 de dolari per baril la mijlocul anului următor, transmite Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...