ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 8 octombrie

ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 8 octombrie

Livrările de gaze rusești către România au scăzut miercuri cu 18% față de cantitățile normale, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

* Programul 'Rabla' va exista și în 2015, nu vor fi probleme cu închiderea acestuia iar autoritățile analizează unele modificări, a declarat, miercuri, Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

* Ministerul Agriculturii a primit săptămâna trecută, de la Comisia Europeană, observațiile la Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), iar în prezent se lucrează la răspunsuri, a declarat, miercuri, vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prezent la Conferința Națională dedicată noului PNDR 2014 — 2020.

* România a absorbit, până în prezent, peste 50% din cele 4,4 miliarde de euro puse la dispoziție prin Autoritatea de Management a Programului Operațional 'Mediu' (POS Mediu), potrivit datelor prezentate, miercuri, într-o conferință de specialitate, de către Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

* PAID, societatea care emite polițele de asigurare obligatorie a locuințelor /PAD/, și-a făcut datoria în anul 2014, când a existat un risc ridicat de inundații, a declarat miercuri, la Forumul Internațional al Riscurilor Catastrofale, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu.

* Piața românească de asigurări va fi evaluată, inclusiv activele și pasivele bilanțiere, de către auditori independenți, până la finalul lunii iunie 2015, a declarat, miercuri, la Forumul Internațional al Riscurilor Catastrofale, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu.

* Institutul Național de Statistică (INS) a îmbunătățit estimarea privind evoluția economiei Românești în trimestrul doi din acest an față de trimestrul anterior, de la—1% la—0,9%, în timp ce creșterile semestriale și anuale au rămas neschimbate față de estimarea anterioară, respectiv +1,5% și +2,6%, date ajustate sezonier, potrivit noilor date provizorii, transmise miercuri AGERPRES.

* Producătorul japonez de țigarete Japan Tobacco Inc. a anunțat marți că intenționează să închidă două uzine de producție din Europa, acțiune care ar putea conduce la eliminare a 1.100 de locuri de muncă, transmite Bloomberg.

* Directorul financiar de la Banca Mondială, francezul Bertrand Badré, a decis marți să renunțe la bonusul său special care a provocat controverse în interiorul instituției, în condițiile în care Banca Mondială trece printr-un proces de restructurare care include concedieri și reduceri de costuri, transmite AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria