Telecom Italia oferă 7 miliarde de euro pentru o companie din Brazilia deţinută de Vivendi

Telecom Italia oferă 7 miliarde de euro pentru o companie din Brazilia deţinută de Vivendi

Compania Telecom Italia pregăteşte o ofertă de 7 miliarde de euro companiei franceze Vivendi pentru preluarea furnizorului de servicii de Internet GVT din Brazilia, în dauna competitorului de pe piaţa braziliană, compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica, informează Bloomberg.

Telecom Italia oferă 7 miliarde de euro pentru o companie din Brazilia deţinută de Vivendi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma acestei înţelegeri, compania franceză Vivendi, care deţine GVT, ar obţine 20% din acţiunile Telecom Italia, precum şi o parte din titlurile entităţii rezultate din preluarea GVT de către compania italiană.

Principalul competitor al Telecom Italia pe piaţa din Brazilia este compania spaniolă Telefonica, cea care a oferit, la începutul lunii august, 6,7 miliarde de euro pentru a cumpăra GVT.

Oferta companiei din Spania a venit la câteva luni după ce CEO-ul Telecom Italia, Marco Patuano, şi-a manifestat interesul pentru cumpărarea companiei braziliene, potrivit unor surse.

Iniţial, propunerea Telefonica către Vivendi a constat în plata cash a 5,3 miliarde de dolari şi oferirea unor acţiuni ale subsidiarei din Brazilia.

Ca urmare, Telecom Italia a anunţat că ia în calcul o asociere cu Vivendi, care presupune inclusiv fuziunea companiei de telecomunicaţii deţinute în Brazilia, Tim Participacoes, cu GVT.

Reprezentaţii Vivendi au declarat că nu au primit nicio ofertă şi că refuză să comenteze în vreun fel situaţia. De asemena, GVT şi Tim nu au dorit să exprime un punct de vedere pe această temă.

Competiţia pentru preluarea GVT din Brazilia este cu atât mai importantă pentru Telecom Italia şi Telefonica, cu cât veniturile celor două companii de telecomunicaţii au scăzut în Italia şi Spania, iar extinderea pe piaţa braziliană le-ar asigura o creştere a câştigurilor.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

2 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

3 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

4 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID

5 Palatul lui Putin, acum 10 ani / GALERIE FOTO