Vodafone Group va plăti 72,8 milioane euro pentru 73% din acţiunile companiei Hellas Online

Vodafone Group va plăti 72,8 milioane euro pentru 73% din acţiunile companiei Hellas Online

Vodafone Group va cumpăra 72,7% din acţiunile furnizorului grec de servicii de internet Hellas Online, în schimbul a 72,7 milioane de euro, de la Intracom Group şi fondul de investiţii World Equities Investments Holdings, a anunţat luni grupul britanic.

Vodafone Group va plăti 72,8 milioane euro pentru 73% din acţiunile companiei Hellas Online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tranzacţia are nevoie de acordul autorităţilor de reglementare.

Vodafone deţine deja 18,5% din acţiunile Hellas Online, iar după încheierea tranzacţiei, participaţia companiei va urca la 91,2%, potrivit unui comunicat Vodafone, citat de Bloomberg .

Grupul britanic intenţionează să lanseze o ofertă pentru preluarea restului de acţiuni.

Vodafone doreşte să îşi extindă oferta de servicii de internet în bandă largă pe teritoriul european, iar acordul cu Hellas Online este menit să consolideze operaţiunile din Europa de Sud, unde veniturile din servicii au scăzut cu 26% in anul fiscal încheiat in martie.

În urma tranzacţiei, Vodafone va deveni a doilea cel mai mare furnizor de servicii integrate de telefonie din Grecia, în funcţie de venituri.

Hellas Online a încheiat anul trecut cu venituri totale de 224,2 milioane de euro. Compania deservea aproximativ 519.000 clienţi la sfârşitul lui 2013.

Vodafone a încheiat in ultimele luni acorduri similare cu companii din Germania şi Spania şi a anunţat că va investi 19 miliarde de lire sterline pentru a-şi îmbunăţi reţeaua în următorii doi ani.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...