Wall Street Journal: Amazon a oprit precomenzile pentru anumite filme produse de Disney

Amazon a oprit precomenzile pentru anumite filme produse de studiourile Disney, a anunţat duminică publicaţia Wall Street Journal, care vorbeşte despre o nouă dispută contractuală, după ce distribuitorul american a început în 2014 un "război de durată" cu Hachette Book Group, relatează Reuters.

Wall Street Journal: Amazon a oprit precomenzile pentru anumite filme produse de Disney

Copiile fizice ale unor filme precum "Maleficent" şi "Captain America: The Winter Soldier" nu mai erau disponibile pentru comandă pe site-ul Amazon.com în cursul zilei de duminică. În schimb, versiunile digitale ale unora dintre filmele în cauză erau în continuare disponibile în sistem de precomandă.

Grupul Amazon duce o veritabilă bătălie comercială în această perioadă împotriva Hachette, al patrulea grup editorial din Statele Unite ale Americii, din cauza preţurilor pe care distribuitorul online poate să le ceară clienţilor săi pentru cărţile în format electronic. Hachette Book Group este deţinut de grupul francez Lagardère.

Un grup de peste 900 de scriitori, denumit Authors United, a publicat o scrisoare deschisă, tipărită pe două pagini în cotidianul The New York Times, duminică, în care acei romancieri au criticat grupul Amazon pentru oprirea precomenzilor şi încetinirea livrărilor ce vizează romanele unor scriitori aflaţi sub contract cu Hachette. Scrisoarea deschisă a fost semnată de peste 900 de romancieri, iar printre aceştia s-au aflat scriitori celebri, precum Stephen King şi Donna Tartt.

Grupul Amazon afirmă că preţurile pentru e-book-uri, cuprinse între 14,99 şi 19,99 dolari, sunt prea mari. Grupul american consideră că e-book-urile mai ieftine vând mai multe copii şi, astfel, generează venituri mai mari pentru autorii care au scris acele cărţi.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion