Wall Street Journal: Amazon a oprit precomenzile pentru anumite filme produse de Disney

Amazon a oprit precomenzile pentru anumite filme produse de studiourile Disney, a anunţat duminică publicaţia Wall Street Journal, care vorbeşte despre o nouă dispută contractuală, după ce distribuitorul american a început în 2014 un "război de durată" cu Hachette Book Group, relatează Reuters.

Wall Street Journal: Amazon a oprit precomenzile pentru anumite filme produse de Disney

Copiile fizice ale unor filme precum "Maleficent" şi "Captain America: The Winter Soldier" nu mai erau disponibile pentru comandă pe site-ul Amazon.com în cursul zilei de duminică. În schimb, versiunile digitale ale unora dintre filmele în cauză erau în continuare disponibile în sistem de precomandă.

Grupul Amazon duce o veritabilă bătălie comercială în această perioadă împotriva Hachette, al patrulea grup editorial din Statele Unite ale Americii, din cauza preţurilor pe care distribuitorul online poate să le ceară clienţilor săi pentru cărţile în format electronic. Hachette Book Group este deţinut de grupul francez Lagardère.

Un grup de peste 900 de scriitori, denumit Authors United, a publicat o scrisoare deschisă, tipărită pe două pagini în cotidianul The New York Times, duminică, în care acei romancieri au criticat grupul Amazon pentru oprirea precomenzilor şi încetinirea livrărilor ce vizează romanele unor scriitori aflaţi sub contract cu Hachette. Scrisoarea deschisă a fost semnată de peste 900 de romancieri, iar printre aceştia s-au aflat scriitori celebri, precum Stephen King şi Donna Tartt.

Grupul Amazon afirmă că preţurile pentru e-book-uri, cuprinse între 14,99 şi 19,99 dolari, sunt prea mari. Grupul american consideră că e-book-urile mai ieftine vând mai multe copii şi, astfel, generează venituri mai mari pentru autorii care au scris acele cărţi.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

5 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios