Poveste despre caracter Băsescu/Ponta




Poveste despre caracter Băsescu/Ponta

în 2011, cu doar câteva ore înainte de a se anunţa oficial locul unde va fi amplasată Baza americană care urma să adăpostească aşa-zisul Scut Anti-Rachetă dotat cu sistemul Aegis Ashore, Traian Băsescu i-a chemat la Cotroceni pe primarii şi preşedinţii de consilii judeţene din localităţile şi judeţele care reprezentau variantele în discuţie. Singurul amplasament care se afla într-o zonă unde din punct de vedere al imaginii politice ar fi câştigat stânga era Deveselu, o comună din judeţul Olt, fief PSD. Băsescu chiar le-a spus, râzând, că o să primească numai castane de la cei de dreapta, dar opţiunea lui merge spre Deveselu. Că el e preşedinte şi gândeşte pentru ţară şi nu pentru partid. Iar a doua zi s-a făcut anunţul oficial. La acea dată, comuna Deveselu era condusă de un primar PSD. Un fost activist PCR semi-analfabet dar care se semna ziarist-primar pe documentele oficiale.

Salt peste timp-vara lui 2012. După alegerile locale. Şedinţă la PSD, la Bucureşti, pentru împărţirea coroniţelor celor merituoşi. Liderii organizaţiei judeţene de la Olt aşteptau cu emoţie, dar şi un pic de emfază, să fie ridicaţi în picioare şi felicitaţi. Obţinuseră cel mai bun rezultat din ţară. Ce s-a întâmplat? Preşedintele partidului, prim-ministrul ţării, Victor Ponta, i-a ridicat într-adevăr în picioare. Dar pentru a le spune, pe un ton dezamăgit, de parcă i-ar fi prins uitându-se pe furiş sub fusta Dacianei: ,,Bine, mă, mi-aţi pierdut Deveselu? M-aţi umilit în faţa lui Dan Diaconescu!'' Asta a fost tot ce le-a spus celor de la Olt. A trecut la altă organizaţie. 

Alegerile pentru funcţia de primar la Deveselu fuseseră câştigate de candidatul PP-DD. Un fost comandant de vas de croazieră pe Dunăre. Aşezat şi realizat din punct de vedere financiar, tocmai plecat din PDL pentru a avea o şansă în faţa furiei oarbe a oamenilor faţă de Băsescu şi partidul lui. Cunoscător de trei limbi străine. Spre deosebire de fostul primar PSD care avea un duşman chiar şi în limba română.

Concluzia o trageţi voi...


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia