Preşedintele - după vacanţe, un binemeritat concediu?

Culmea discreţiei: aflăm “pe surse” că Preşedintele României îşi ia o vacanţă.

“Preşedintele Klaus Iohannis îşi va lua o vacanţă de cel puţin două săptămâni, pe care o va petrece la vila de protocol de la Neptun, dar şi la Sibiu, au declarat surse apropiate Administraţiei Prezidenţiale. Potrivit surselor citate, nu este vorba despre un concediu al preşedintelui, ci doar de o vacanţă, el fiind oricând pregătit să revină în Bucureşti, dacă va fi necesar. De altfel, atâta timp cât se va afla pe litoral, Klaus Iohannis va avea la dispoziţie la Neptun şi un birou de unde să poată lucra. Restul timpului, Klaus Iohannis îl va petrece la Sibiu. Potrivit surselor citate, şeful statului nu va părăsi ţara în această perioadă. Preşedintele se va afla în vacanţă cel puţin două săptămâni”. (Mediafax)

În aprilie, poporul era încunoştiinţat, tot pe surse, că Preşedintele “se află într-o vacanţă privată”, în Madeira (la sud-vest de Ciorogârla, pentru neavizaţi).

Ni se explică acum că “vacanţă privată”, “vacanţă” şi “concediu” nu sunt deloc sinonime .

Înţelesesem că Iohannis va fi un altfel de preşedinte şi va face o altfel de politică. Am aşteptat să văd un altfel de preşedinte şi o altfel de politică. Încă mai aştept.

Nici nu mă gândeam că-şi va pierde vremea încercând să-l copieze pe inimitabilul Băsescu. Faptul că nu stă călare pe televiziunile de ştiri e reconfortant ca o bere pe cod portocaliu. Straniu mi se pare că, atunci când e imperios necesar să clarifice câte ceva, Preşedintele se scufundă în contul său personal de socializare. Îngrijorător de-a dreptul - că, după 225 de zile, ideea-forţă al mandatului său e “vacanţă”. Mă rog, “vacanţă privată”.

În absenţa unei agende prezidenţiale, ne ducem tot la surse: “atâta timp cât se va afla pe litoral, Klaus Iohannis va avea la dispoziţie la Neptun şi un birou de unde să poată lucra”. Dacă pe birou ar trona un tratat de macroeconomie, de exemplu, iar în birou s-ar strecura un consilier pe probleme de geopolitică, de exemplu, am fi liniştiti că, reflectând  la prestaţia subţire din campania electorală, Preşedintele s-a pus pe carte.

Păstrând aceeaşi tonalitate sobră (a pesimistului informat pe surse), mă aştept, în curând, la o ştire nouă: după vacanţe, Preşedintele şi-a luat un binemeritat concediu.

Lelia Munteanu


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

2 Turcescu anunță iminenta săltare a Gabrielei Firea!

3 Nou cutremur în PSD! Aproape toată Organizația Ilfov a trecut la PNL, cu primari cu tot!

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Cum ies la iveală epoleții la PSD!!! Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus, este internat la Spital…