Președintele Turciei s-a recules la locul atentatelor din Ankara; trei responsabili ai poliției, demiși

Președintele Turciei s-a recules la locul atentatelor din Ankara; trei responsabili ai poliției, demiși

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a recules miercuri dimineață la locul dublului atentat sinucigaș din Ankara, soldat cu cel puțin 97 de morți și peste 500 de răniți, au anunțat posturile de televiziune turce, relatează AFP.

Omul forte al Turciei, criticat dur după acest atentat, cel mai sângeros din istoria țării, a depus o jerbă pe esplanada Gării centrale din Ankara, unde a avut loc atacul, împreună cu omologul său finlandez, Sauli Niinisto, aflat în vizită în Turcia. 

Înconjurați de un important dispozitiv de securitate, cei doi lideri au depus garoafe la locul atentatului, a relatat postul de televiziune CNN-Türk.
Produs înaintea alegerilor legislative anticipate de la 1 noiembrie, atentatul din Ankara a alimentat mișcarea de contestare a regimului lui Erdogan, în timp ce lupte sângeroase au reizbucnit între forțele de securitate turce și rebelii kurzi.

O parte a opoziției îi reproșează lui Erdogan neglijența față de condițiile de securitate la manifestația prokurdă, ce a fost vizată de doi atentatori sinucigași, poate chiar pentru a-i încuraja pe autorii atacului. Erdogan a recunoscut posibile 'greșeli' ale statului și a ordonat o anchetă specială asupra atentatului.

Guvernul său afirmă că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care operează în Siria și Irak, este 'suspectul numărul unu' în cazul acestui atac.

Trei responsabili ai poliției de la Ankara au fost demiși, la patru zile după dublul atentat sinucigaș , a anunțat miercuri Ministerul turc de Interne, citat de AFP.

Cei trei înalți funcționari sunt directorul general al poliției pentru provincia Ankara, precum și doi dintre responsabilii săi — cel pentru informații și cel pentru securitatea publică—, a precizat ministerul într-o declarație citată de mass-media turcă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...