Accident Airbus A320: Operațiunile de căutare au fost reluate miercuri în zori

Accident Airbus A320: Operațiunile de căutare au fost reluate miercuri în zori

Echipele de salvare și-au reluat miercuri în zori operațiunile de căutare la locul prăbușirii, în Alpii Francezi, a avionului Airbus A320 aparținând companiei low-cost Germanwings, incident în care au murit 150 de persoane (144 de pasageri și șase membri ai echipajului), relatează AFP și DPA.

Prăbușirea aeronavei a avut loc marți după-amiază în apropierea orașului francez Prads-Haute-Bleone, după ce avionul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat aproximativ 8 minute.

Avionul decolase în cursul dimineții de pe aeroportul El Prat din Barcelona, cu destinația Dusseldorf. Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceștia sunt germani, dintre care 16 liceeni veniți în Spania într-un schimb școlar, și 45 spanioli. După ce a traversat zone cu turbulențe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spațiul aerian francez, unde condițiile meteo erau optime.

Dar deasupra Munților Alpi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă timp de circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare, la ora locală 10:53, moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgență, de la piloți nefiind recepționat niciun mesaj SOS.

Un martor ocular afirmă că avionul zbura atât de jos, încât nu avea cum să treacă de crestele munților, dar el nu a observat fum ieșind din aparat sau vreun alt element care să indice o problemă tehnică.

O primă cutie neagră a fost recuperată, dar autoritățile franceze avertizează că vor trece multe zile până când vor fi recuperate cadavrele, întrucât avionul s-a prăbușit într-o zonă montană cu pante abrupte și foarte greu accesibilă, unde nu se poate ajunge pe șosea.

Președintele francez Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel și premierul spaniol Mariano Rajoy urmează să ajungă în cursul zilei la locul prăbușirii avionului ce efectua zborul 4U 9525. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”