Airbus A320: 45 de victime ar fi spanioli; Rajoy se declară "consternat" de accident

Șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy s-a declarat 'consternat' marți de 'tragedia' avionului Airbus A320, prăbușit în Franța, și a anunțat crearea unei celule de criză în cazul acestei catastrofe aviatice, relatează AFP.

Într-o scurtă apariție în fața presei, premierul Rajoy a afirmat că nu poate confirma numărul victimelor, dintre care zeci ar putea fi spanioli. 'Toate informațiile sunt preliminare', a subliniat el.

Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria, pe care Rajoy a însărcinat-o cu conducerea celulei de criză, a declarat anterior pentru mass-media spaniole că '45 de pasageri aveau nume de familie spaniole'.

'Sunt consternat de accidentul aerian din Alpi. Este o tragedie', a scris Mariano Rajoy pe contul său de Twitter. 'Cooperăm cu autoritățile franceze și germane în cadrul anchetei' privind acest accident în care nici unul dintre pasageri nu a supraviețuit, potrivit autorităților franceze.

Șeful guvernului spaniol a indicat că a avut o convorbire telefonică cu cancelarul german Angela Merkel și cu regele Spaniei Felipe al VI-lea, acesta din urmă anulându-și vizită de stat în Franța.

Premierul Rajoy și-a întrerupt vizita în Țara Bascilor pentru a ajunge la Madrid, în timp ce ministrul transporturilor, Ana Pastor, a plecat la Marsilia pentru a ajunge la locul catastrofei, o zonă înzăpezită în apropiere de Barcelonette, în Alpes de Haute Provence.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, care asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), s-a prăbușit marți în Alpii francezi, cu 150 de persoane la bord — 144 de pasageri și șase membri ai echipajului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Imaginea care arată că ruşii sunt în stare de orice / Să credem în vaccinul lui Putin?