Airbus A320: 45 de victime ar fi spanioli; Rajoy se declară "consternat" de accident

Airbus A320: 45 de victime ar fi spanioli; Rajoy se declară "consternat" de accident

Șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy s-a declarat 'consternat' marți de 'tragedia' avionului Airbus A320, prăbușit în Franța, și a anunțat crearea unei celule de criză în cazul acestei catastrofe aviatice, relatează AFP.

Într-o scurtă apariție în fața presei, premierul Rajoy a afirmat că nu poate confirma numărul victimelor, dintre care zeci ar putea fi spanioli. 'Toate informațiile sunt preliminare', a subliniat el.

Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria, pe care Rajoy a însărcinat-o cu conducerea celulei de criză, a declarat anterior pentru mass-media spaniole că '45 de pasageri aveau nume de familie spaniole'.

'Sunt consternat de accidentul aerian din Alpi. Este o tragedie', a scris Mariano Rajoy pe contul său de Twitter. 'Cooperăm cu autoritățile franceze și germane în cadrul anchetei' privind acest accident în care nici unul dintre pasageri nu a supraviețuit, potrivit autorităților franceze.

Șeful guvernului spaniol a indicat că a avut o convorbire telefonică cu cancelarul german Angela Merkel și cu regele Spaniei Felipe al VI-lea, acesta din urmă anulându-și vizită de stat în Franța.

Premierul Rajoy și-a întrerupt vizita în Țara Bascilor pentru a ajunge la Madrid, în timp ce ministrul transporturilor, Ana Pastor, a plecat la Marsilia pentru a ajunge la locul catastrofei, o zonă înzăpezită în apropiere de Barcelonette, în Alpes de Haute Provence.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, care asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), s-a prăbușit marți în Alpii francezi, cu 150 de persoane la bord — 144 de pasageri și șase membri ai echipajului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom