Amal Clooney spune că a fost amenințată cu arestarea în Egipt

Amal Clooney spune că a fost amenințată cu arestarea în Egipt

Avocata Amal Clooney, soția actorului George Clooney, spune într-un interviu apărut sâmbătă în cotidianul britanic The Guardian că a fost amenințată cu arestarea de autoritățile egiptene în luna februarie a anului trecut, când se pregătea să publice un raport critic asupra sistemului judiciar din țara nord-africană.

Foto: (c) Marios Lolos / XINHUA ARHIVĂ

Amal Clooney, care a devenit de atunci reprezentanta legală a unui ziarist al Al-Jazeera închis la Cairo, afirma în raportul elaborat pentru Asociația Internațională a Baroului că justiția egipteană trebuie să fie mai independentă. "Când să publicăm raportul, au început să ne interzică să mergem la Cairo. Au întrebat: +Raportul critică armata, justiția sau guvernul?+ Le-m răspuns: +Da.+ +În acest caz, riscați să fiți arestați+, ne-au spus atunci ", arată avocata britanică, citată sâmbătă de AFP.

Raportul a fost publicat în 10 februarie la Londra. Soția lui George Clooney a dat interviul din The Guardian după decizia de joi a justiției egiptene de a organiza un nou proces celor trei ziariști de la Al-Jazeera închiși în Egipt de un an. Condamnați la pedepse între șapte și zece ani de închisoare, egiptean-canadianul Mohamed Fadel Fahmy, pe care îl apără Amal Clooney, australianul Peter Greste și egipteanul Baher Mohamed sunt acuzați de susținerea grupării islamiste Frații Musulmani și rămân deocamdată în arest. Potrivit avocatei, cei trei sunt victime ale unui sistem în care judecătorii pot fi desemnați de putere. Ea se arată pesimistă în privința noului proces, fiind încrezătoare în schimb în expulzarea din țară a clientului ei, conform unei noi legi promulgate în luna noiembrie, încheie AFP.

AGERPRES—(AS — autor: Lelia Bretan)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”