Ambasadorul României la Chișinău: 'DNA a trecut deja Prutul'

Ambasadorul României la Chișinău: 'DNA a trecut deja Prutul'

Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, apreciază că 'DNA-ul românesc a trecut deja Prutul'. Diplomatul susține că există o foarte bună colaborare între toate instrumentele de luptă împotriva corupției din România cu instituțiile similare din Republica Moldova, informează joi agenția de presă Unimedia. Marius Lazurca a făcut aceste declarații în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, în timpul căruia diplomatul a fost rugat să comenteze îndemnul unor politicienii de la Chișinău, care cer: 'DNA, treceți Prutul!'.

'Celor care își doresc ca DNA să treacă Prutul am să le spun că DNA a și trecut Prutul. Este o colaborare foarte bună între toate instrumentele de luptă împotriva corupției din România, fie că e vorba de Departamentul Național Anticorupție, de Ministerul Public, de Agenția Națională de Integritate, toate aceste elemente ale sistemului de justiție din România au o colaborare foarte solidă cu instituțiile similare din Republica Moldova', a spus ambasadorul român.

'Mai mult decât atât, ele s-au întâlnit foarte recent, la începutul lunii martie, la București, când instituțiile similare din România, prin conducătorii din Republica Moldova, prin conducătorii lor au însoțit-o pe doamna vicepremier Gherman într-o vizită la București', a precizat Lazurca.

Diplomatul a subliniat faptul că Republica Moldova se află în cursul unui proces de 'înfrățire administrativă' sau de sincronizare a eforturilor fie pe linie legislativă, administrativă, fie pe linia unei colaborări practice cu România, astfel încât, până la urmă exemplele românești să 'dea roade' și în Republica Moldova.

În același context, ambasadorul României la Chișinău a precizat că Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova nu trebuie să răspundă unor criterii fixate la București, ci trebuie să răspundă așteptărilor cetățenilor Republicii Moldova. 'Cetățenii de aici își doresc o justiție transparentă, eficientă, liberă, sustrasă influențelor de natură politică. Și cred că această așteptare este una firească și deplin europeană', a conchis Marius Lazurca. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...