Anchetă la Harvard College asupra modului de gestionare a violenţelor sexuale din campus

Anchetă la Harvard College asupra modului de gestionare a violenţelor sexuale din campus

Biroul pentru Drepturi Civile (OCR) al Departamentului american pentru Educaţie a lansat o anchetă asupra eşecului Harvard College de a combate violenţele sexuale produse în campus, relatează Huffington Post, în ediţia electronică de luni.

Anchetă la Harvard College asupra modului de gestionare a violenţelor sexuale din campus (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Departamentul pentru Educaţie va investiga acuzaţiile potrivit cărora colegiul nu a răspuns prompt la informaţiile privind violenţa sexuală, mediul sexual ostil la care sunt expuşi studenţii şi, în unele cazuri, faptul că victimele unor agresiuni care au fost forţate să locuiască în aceeaşi clădire cu presupusul agresor.

Oficialii federali răspund unei plângeri întocmite de un grup de studenţi la 31 martie.

OCR a declarat că ar vrea să viziteze campusul pentru a discuta cu studenţii şi personalul, dar nu a precizat când anume. Harvard University nu a făcut comentarii.

"Este greu de spus de ce şcoala tărăgănează sau de ce Harvard este aşa de rezistentă în a lua aceste decizii politice", a declarat cercetătoarea Michelle Maziar, absolventă a universităţii.

Maziar susţine că este nevoie de mai mult decât schimbări politice pentru a contracara mediul ostil din punct de vedere sexual de la Harvard.

Informaţia privind o anchetă federală face din Harvard University cea de-a doua şcoală investigată de OCR, după Harvard Law, în 2011.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”