Angela Merkel afirmă că înțelege preocupările manifestanților antiislam

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că înțelege preocupările miilor de persoane care manifestează în fiecare zi de luni în Germania pentru a cere o politică migratorie mai restrictivă de teama unei islamizări a țării, potrivit unor extrase dintr-un interviu ce va apărea în ediția de vineri a cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează AFP.

'Înțeleg numeroasele probleme care preocupă multe persoane, cum ar fi problemele de necontestat pe care le reprezintă imigrația, chiar dacă ea constituie un câștig și o necesitate pentru țara noastră', a declarat cancelarul german pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ea a adăugat că înțelege de asemenea că cetățenii sunt preocupați de 'criminalitate în marile orașe și în anumite regiuni de graniță' ale Germaniei.

Totuși, ea le-a cerut germanilor să nu participe la manifestațiile antiislam de luni, organizate, în opinia sa, de persoane care au 'alte obiective'. Inima lor este prea des umplută de 'prejudecăți' și 'ură', a declarat ea în alocuțiunea rostită cu prilejul Anului Nou, afirmație reluată în interviu.

Din octombrie, mișcarea anti-islam PEGIDA ('Patrioți Europeni împotriva Islamizării Occidentului') protestează în fiecare zi de luni la Dresda (est) împotriva religiei musulmane și a solicitanților de azil.

Partizanii unei Germanii deschise și tolerante sunt totuși mai numeroși atunci când ies în stradă pentru a critica PEGIDA: luni au fost peste 100.000 în toată țara. Cancelarul german a declarat că nu a constatat 'nicio islamizare a Germaniei', apreciind că preocupările concetățenilor săi pot fi întreținute de ignorarea religiei musulmane. 'Cunoaștem prea puțin islamul', a conchis ea, cerându-le creștinilor germani să 'aprofundeze cunoștințele privind propria religie'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj