Angela Merkel, în vizită oficială în China la sfârșitul lunii octombrie

Angela Merkel, în vizită oficială în China la sfârșitul lunii octombrie

Cancelarul german Angela Merkel se va deplasa în China pentru o vizită oficială în perioada 29-30 octombrie, a anunțat vineri Ministerul de Externe chinez, relatează AFP. China și Germania se bucură de relații privilegiate, cu consultări interguvernamentale regulate, un format pe care Beijingul nu îl întreține decât cu Berlinul în Europa și care conduce de multe ori la contracte importante pentru companiile germane.

Precedenta vizită a Angelei Merkel în China — țară care reprezintă 8% din exporturile germane — datează din iulie 2014 și a condus la semnarea unor acorduri comerciale și de investiții, între care două noi fabrici pentru constructorul de automobile Volkswagen și comenzi pentru 123 de elicoptere pentru constructorul de aeronave Airbus.

Vizita Angelei Merkel o va preceda pe cea a președintelui francez Francois Hollande, care se va deplasa în China 'la începutul lunii noiembrie' pentru a lansa cu omologul său Xi Jinping un apel pentru succesul conferinței de la Paris privind măsurile de combatere a schimbărilor climatice.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 VIDEO „Băga-mi-aș p...a” / Deontologii de la Digi 24 au comis-o în direct!

4 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

5 Așa o fi?