Angela Merkel, în vizită oficială în China la sfârșitul lunii octombrie

Angela Merkel, în vizită oficială în China la sfârșitul lunii octombrie

Cancelarul german Angela Merkel se va deplasa în China pentru o vizită oficială în perioada 29-30 octombrie, a anunțat vineri Ministerul de Externe chinez, relatează AFP. China și Germania se bucură de relații privilegiate, cu consultări interguvernamentale regulate, un format pe care Beijingul nu îl întreține decât cu Berlinul în Europa și care conduce de multe ori la contracte importante pentru companiile germane.

Precedenta vizită a Angelei Merkel în China — țară care reprezintă 8% din exporturile germane — datează din iulie 2014 și a condus la semnarea unor acorduri comerciale și de investiții, între care două noi fabrici pentru constructorul de automobile Volkswagen și comenzi pentru 123 de elicoptere pentru constructorul de aeronave Airbus.

Vizita Angelei Merkel o va preceda pe cea a președintelui francez Francois Hollande, care se va deplasa în China 'la începutul lunii noiembrie' pentru a lansa cu omologul său Xi Jinping un apel pentru succesul conferinței de la Paris privind măsurile de combatere a schimbărilor climatice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...