Angela Merkel: Islamul face parte din Germania

Angela Merkel: Islamul face parte din Germania

"Islamul face parte din Germania", a declarat luni Angela Merkel, care a reiterat că este "cancelarul tuturor germanilor" și și-a anunțat participarea, alături de președintele german Joachim Gauck și de miniștri din cabinetul său, la o manifestație organizată, marți, la Berlin, de către asociații musulmane pentru a condamna atacul comis săptămâna trecută împotriva săptămânalului Charlie Hebdo la Paris, relatează AFP.

'Mâine (marți) vom da un semnal foarte puternic', a subliniat ea în cadrul unei conferințe de presă cu premierul turc, Ahmet Davutoglu. Angela Merkel, fiica unui pastor protestant, a apreciat că această manifestație va fi o ocazie de a transmite 'un semnal important al voinței diferitelor religii de a trăi împreună, pașnic, în Germania'.

'Facem totul pentru ca integrarea să reușească și ca, indiferent de religie, cei care acceptă legile germane, care trăiesc aici, care cunosc limba, să fie bineveniți ca toți ceilalți', a subliniat cancelarul german. Ea a afirmat că, în calitate de cancelar, îi reprezintă toți oamenii din Germania — indiferent de unde vin.

Angela Merkel a participat duminică la Paris, alături de zeci de șefi de stat și de guvern, la un mare Marș al solidarității împotriva terorismului, după atacurile jihadiste care s-au soldat cu 17 morți în capitala franceză.

În Germania trăiesc aproximativ patru milioane de musulmani, în principal turci sau persoane de origine turcă. Atenția europeană și internațională este monopolizată, începând de miercuri, de seria acțiunilor cu caracter terorist comise în Franța, printre care un atac armat soldat cu 12 morți și 11 răniți la sediul publicației satirice franceze Charlie Hebdo și o luare de ostatici la un magazin evreiesc din estul Parisului. Atentatul de la sediul Charlie Hebdo, cel mai sângeros din istoria Franței, a provocat o undă de șoc în lumea întreagă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...