Apple recurge la o măsură fără precedent în China

Apple recurge la o măsură fără precedent în China

Este pentru prima dată când grupul american Apple stochează datele utilizatorilor pe teritoriul Chinei. În plus, decizia Apple este un punct de cotitură, în condițiile în care alte mari companii din sectorul tehnologic, în special Google Inc, refuză de mult timp să construiască centre de date în China din cauza îngrijorărilor privind cenzura și viața privată.

Într-un comunicat de presă publicat vineri, Apple a subliniat că toate datele stocate pe serverele China Telecom vor fi criptate, iar operatorul chinez nu va avea acces la conținutul datelor.

'Am decis să adăugăm China Telecom pe lista furnizorilor noștri de centre de date pentru a crește lățimea de bandă și a îmbunătăți performanțele pentru clienții noștri din China continentală' a precizat grupul american.

Companiile din sectorul tehnologiei încearcă să-și construiască centrele de date cât mai aproape posibil de clienții lor, pentru că o distanță mai mică înseamnă viteze de transfer a datelor mai mari.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…