Aproape 4.000 de persoane au manifestat în Bavaria împotriva summitului G7

Aproape 4.000 de persoane au manifestat în Bavaria împotriva summitului G7

Aproape 4.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Garmisch-Partenkirchen, stațiune de sporturi de iarnă din Bavaria, sudul Germaniei, împotriva summitului G7 (cele mai industrializate șapte țări ale lumii) care va începe duminică în apropiere, la castelul Elmau, relatează AFP și DPA.

Manifestanții, antiglobaliști, ecologiști sau anticapitaliști, au fost încadrați de o puternică forță de poliție.

Deși protestul s-a desfășurat în general pașnic, s-au înregistrat și câteva incidente izolate. Un polițist a fost rănit și mai mulți protestatari au avut de suferit de pe urma gazelor lacrimogene. Poliția a recurs la acestea după ce demonstranți au aruncat cu fumigene în direcția forțelor de ordine.

Manifestanții, unii purtând costume bavareze tradiționale, au scandat lozinci precum 'Trăiască solidaritatea internațională'' sau 'Anticapitalista!'.

Opozanții G7 denunță dispozitivul masiv de poliție, de peste 22.000 de forțe de ordine, desfășurat de organizatori. În jurul castelului Elmau a fost instituită o zonă interzisă de mai mulți kilometri, înconjurată de un grilaj.

Vineri, activiști ai Verzilor au urcat pe vârful Zugspitze, cel mai înalt punct din Germania, situat nu departe de Elmau, pentru a le cere liderilor lumii angajamente ferme în materie de mediu. Militanții au desfășurat un banner pe care scria: 'Apa va urca în curând până aici'.

Joi, o manifestație a reunit la Munchen până la 40.000 de persoane, potrivit organizatorilor, pentru a denunța în special acordul de liber-schimb negociat între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”