Armata ucraineană și separatiștii proruși au avut miercuri prima confruntare majoră din ultimele luni

Armata ucraineană și separatiștii proruși au avut miercuri prima confruntare majoră din ultimele luni

Armata ucraineană și separatiștii proruși au avut miercuri prima lor confruntare semnificativă din ultimele luni, autoritățile de la Kiev anunțând în cursul după-amiezii că o 'ofensivă majoră' a rebelilor asupra orașului Mariinka a fost respinsă, consemnează agențiile AFP și Reuters.

Conform surselor militare ucrainene, în jurul orei trei noaptea circa o mie de combatanți separatiști, sprijiniți de circa 10 tancuri, au luat cu asalt pozițiile armatei ucrainene în această localitate situată la circa 15 kilometri vest de orașul Donețk, unul dintre fiefurile separatiștilor.

În replică, aceștia din urmă susțin că nu au lansat niciun atac, acuzând în plus trupele guvernamentale că au recurs la tiruri de artilerie în jurul Donețkului, admițând totuși că lupte chiar au existat.

Intensitatea confruntării de miercuri a depășit cu mult micile acroșaje ce se produc aproape zilnic între cele două tabere după armistițiul din luna februarie, astfel că ea marchează o escaladare bruscă și semnificativă a conflictului.

Deocamdată luptele au încetat, a declarat în cursul după-amiezii ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, dar la puțin timp după acest anunț un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a afirmat că insurgenții au reluat atacurile la Mariinka, iar unele zone ale orașului sunt în flăcări.

Un alt purtător de cuvânt al armatei ucrainene a confirmat că în lupte s-a folosit și armamentul greu, el susținând că trupele guvernamentale au fost nevoite să apeleze la acest tip de arme pentru a putea respinge atacul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?