Asistenta personală a lui Nelson Mandela îşi va publica memoriile în iunie

Asistenta personală a lui Nelson Mandela îşi va publica memoriile în iunie

Asistenta personală a lui Nelson Mandela îşi va publica memoriile în iunie / FOTO: paginamurgu.com

Zelda la Grange, în vârstă de 43 de ani, l-a însoţit pe Nelson Mandela în timpul preşedinţiei sale, din 1994 şi până în 1999, apoi i-a rămas alături atunci când acesta a părăsit puterea.

"Good Morning, Mister Mandela", care va apărea la 19 iunie, este "istoria extraordinară a unei tinere femei care şi-a văzut viaţa şi toate ideile în care credea transformate de cel mai mare om al timpului său", a afirmat Penguin într-un comunicat.

Helen Conford, care s-a ocupat de publicare la Penguin, le-a promis cititorilor că această carte "le va schimba viaţa" şi îi va face să creadă că "fiecare dintre noi, indiferent cine este şi ce a făcut, are capacitatea de a se schimba".
Supranimită "Zeldina" de către Mandela, ea a crescut în cadrul clasei medii afrikaner - descendenţii primilor colonişti albi, care vorbesc o limbă derivată din olandeză şi care au instaurat apartheid-ul - înainte de a apărea în lumina reflectoarelor.

Ea l-a însoţit pe primul preşedinte de culoare al Africii de Sud în lumea întreagă, organizând fiecare dintre deplasările sale şi protejându-l de mulţimea de persoane care voiau să se întâlnească cu el.

Devotamentul ei a surprins din cauza originilor sale - populaţia afrikaner l-a menţinut în detenţie pe Mandela timp de 27 de ani în virtutea legilor lor de apartheid.

"Ceea ce a învăţat-o Nelson Mandela când a transformat ţara este un mesaj de speranţă pentru toţi", a continuat Conford, potrivit căreia cartea "radiază de adevăr şi iubire".

Supranumită "nepoata adoptivă" a lui Mandela, ea l-a descris pe acesta, imediat după decesul său la 5 decembrie, drept "persoana cea mai simplă cu care a lucrat, cel mai bun profesor şi un ghid".
Ea a fost salutată unanim pentru loialitatea sa faţă de Mandela.
Nelson Mandela a devenit primul preşedinte de culoare al Africii de Sud după primele alegeri multirasiale din 1994. Politica sa de iertare şi reconciliere au făcut din el un simbol mondial al păcii.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…