ATAC cu armă albă într-o gară din China: Şase persoane au fost rănite

Şase persoane au fost rănite marţi, într-un atac cu armă albă comis într-o gară din Canton, în sudul Chinei, a anunţat poliţia din oraş pe contul oficial de microblogging.

Către ora locală 11.30 (6.30, ora României), persoane înarmate cu cuţite au atacat pasageri în gara principală din metropolă, a anunţat Biroul pentru Securitate Publică.

Forţele de ordine au intervenit "prompt" şi au deschis focul, rănind un agresor, adaugă Biroul. Cei şase răniţi au fost spitalizaţi.

Potrivit Cotidianului Poporului, organul de presă al Partidului Comunist, atacatorii, patru bărbaţi care aveau feţele acoperite cu cagule albe, au ignorat somaţiile poliţiştilor, care au deschis focul.

Unul dintre agresori a murit, altul a fost arestat la locul faptei, iar alţi doi au reuşit să fugă, a anunţat ziarul pe site-ul de microblogging.

Atacul are loc la mai puţin de o săptămână de la un atac comis cu armă albă şi explozivi în faţa unei gări din Urumqi, capitala provinciei Xinjiang (vest), în care doi atacatori şi un civil au fost ucişi, iar alte 79 de persoane au fost rănite. Atentatul este atribuit de către autorităţi unor "extremişti religioşi" din provincie.

În martie, un masacru comis cu armă albă de către un comando de atacatori în Gara Kunming (sud-vest) s-a soldat cu 29 de morţi şi 143 de răniţi, un atac prezentat de presa naţională drept un "11 septembrie chinezesc".

Măcelul a fost imputat de către autorităţi tot unor "persoane din Xinjiang" şi unor mişcări separatiste islamiste din regiune.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Der Spiegel / Iadul de după vindecare, mărturii. Prin ce pot trece tinerii după Covid și de ce se tem medicii c…

2 Să dea Dumnezeu ca acest om să nu aibă dreptate!

3 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie: E greu să porți mască? E mult mai greu intubat