Atentate la Paris: Patrule de militari pe străzile din Bruxelles, după raidurile și arestările din cursul nopții (GALERIE FOTO)

Atentate la Paris: Patrule de militari pe străzile din Bruxelles, după raidurile și arestările din cursul nopții (GALERIE FOTO)

Patrule de soldați au fost mobilizate luni, pentru a treia zi consecutiv, pe străzile din Bruxelles, în contextul căutărilor presupusului organizator al atacurilor teroriste de la 13 noiembrie de la Paris, transmite Reuters.

* Poliția belgiană a arestat 16 persoane, dar nu a reușit să-l găsească pe suspectul-cheie al atacurilor de la Paris (FOTO / VIDEO)

Cetățeanul belgian Salah Abdeslam nu a fost găsit încă, în pofida a 19 raiduri și a 16 arestări în cursul nopții de duminică spre luni, iar autoritățile atrag în continuare atenția asupra unor posibile atacuri iminente ca cele din capitala Franței, în care și-au pierdut viața 130 de persoane.
Sursa foto: REUTERS/Police Nationale

Metroul, muzeele, școlile, numeroase magazine și cinematografele au rămas închise și luni în capitala Belgiei și a Uniunii Europene, unde numeroși angajați vor lucra de acasă.
Un vehicul militar blindat a fost parcat lângă bradul de Crăciun iluminat din fața celebrei Grand Place, unul din simbolurile orașului și punct de atracție pentru turiști.
Premierul Charles Michel a anunțat că orașul, care are 1,2 milioane de locuitori, va rămâne sub nivelul patru, maxim, de alertă teroristă, care înseamnă că amenințarea unui atac este 'gravă și iminentă'.

"Ne temem de un atac similar cu cel de la Paris, cu mai mulți indivizi care ar putea comite mai multe atacuri simultan în mai multe locuri", a spus el într-o conferință de presă.
Ministrul belgian de interne, Jan Jambon, a declarat la postul de radio RTL că, totuși, capitala Belgiei nu este închisă complet.

"În afară de închiderea metroului și a școlilor, viața merge înainte la Bruxelles. Sectorul public și multe companii funcționează astăzi", a afirmat Jambon luni dimineață.

Autoritățile urmează să analizeze din nou situația luni după-amiază.

Belgia s-a aflat în centrul investigațiilor privind atacurile de la Paris, după ce ancheta a arătat că doi dintre atacatorii-kamikaze locuiau în această țară. Abdeslam, principalul suspect, s-a întors acasă în Bruxelles de la Paris la scurt timp după atacuri.

AGERPRES/(AS — autor: Ionuț Mareș, editor: Gabriela Ionescu)

Citiți mai mult:


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...