Atentate la Paris: Pe Stade de France, Steinmeier l-a văzut pe Hollande 'în stare de șoc'

Atentate la Paris: Pe Stade de France, Steinmeier l-a văzut pe Hollande 'în stare de șoc'

Ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier a relatat că l-a văzut pe președintele francez Francois Hollande 'în stare de șoc', pe Stade de France, la 13 noiembrie, când a fost informat că la Paris erau în curs de desfășurare atacuri, iar un atentator sinucigaș se aruncase în aer chiar lângă stadion, potrivit AFP.

Hollande era 'șocat, dar în același timp foarte concentrat și hotărât', atunci când a fost informat despre amploarea carnagiului, a afirmat șeful diplomației germane într-un interviu apărut în ediția de duminică a publicației Bild.

El a asistat împreună cu liderul francez la meciul amical Franța-Germania în seara atentatelor, care au făcut 130 de morți și mai multe sute de răniți în capitala franceză.

Încă în timp ce se aflau în tribună, Steinmeier și Hollande au aflat că trei atentatori sinucigași s-au aruncat în aer în apropierea stadionului și 's-au întrebat dacă spectatorii ar putea să nu fie informați în aceste circumstanțe și dacă meciul nu ar trebui întrerupt', după cum a povestit ministrul de externe german pentru Bild. Vești alarmante despre atentatele de la Paris veneau la 'fiecare două minute', și-a mai amintit el.

Steinmeier și Hollande au părăsit pentru câteva minute tribuna, dar responsabili din forțele de securitate i-au îndemnat să se întoarcă rapid la locurile lor pentru a 'evita orice semn de nervozitate în stadion' printre spectatorii care ar fi remarcat absența celor doi oficiali.

'Când am aflat de atentatele de la Paris, nimeni nu știa cum se va termina acea seară. Am fost extrem de îngrijorat', a mai spus șeful diplomației germane, vorbind despre teama sa cu privire la crearea unui val de panică pe stadion unde se aflau zeci de mii de oameni.

Apoi, Francois Hollande a părăsit Stade de France. Steinmeier și echipa sa au fost invitați însă să mai rămână pentru a evita cu orice preț ca suporterii să înceapă să se îngrijoreze sau chiar să intre în panică.

După pauză, 'ne-am întors la locurile noastre și timp de 45 de minute ne-am prefăcut că ne-ar fi interesat jocul', a mai relatat Steinmeier, în același interviu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /