AVERTISMENTUL SUA: Ţara din Europa unde corupţia a atins un NIVEL CRITIC

AVERTISMENTUL SUA: Ţara din Europa unde corupţia a atins un NIVEL CRITIC

Corupţia în Bulgaria a atins un nivel de criză şi afectează toţi cetăţenii, a declarat Bruce Berton, adjunctul şefului de misiune la ambasada Statelor Unite în Sofia.

Berton le-a vorbit reprezentanţilor sistemului judiciar din Bulgaria, cu ocazia Zilei Internaţionale a Corupţiei, care se sărbătoreşte anual pe 9 decembrie, scrie site-ul Novinite.com .

"Corupţia este o problemă la nivel mondial, care afectează inclusiv Statele Unite, aşa cum ne arată multe titluri din presă. Din nefericire, mă tem că în Bulgaria corupţia a atins un nivel critic care are impact negativ asupra vieţii fiecărui cetăţean", a declarat el, citat de agenţia BGNES şi biroul de presă al ambasadei SUA la Sofia.

"Este nevoie de voinţă politică şi capacitate profesională pentru a implementa toate iniţiativele şi reformele anticorupţie", a subliniat el.

"În ultimii 20 de ani, administraţia SUA a oferit finanţare de 64 de milioane de dolari pentru programe destinate consolidării statului de drept în Bulgaria, inclusiv programe de formare pentru magistraţii bulgari", a adăugat el.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!