Avion rus doborât: Erdogan și Obama de acord cu privire la necesitatea reducerii tensiunilor

Avion rus doborât: Erdogan și Obama de acord cu privire la necesitatea reducerii tensiunilor

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a convenit cu omologul său american, Barack Obama, "în legătură cu importanța dezamorsării tensiunilor", după ce armata turcă a doborât un avion militar rus la frontiera cu Siria, a anunțat marți președinția de la Ankara la finalul unei discuții telefonice între cei doi lideri, scrie AFP.

"Au căzut de acord asupra importanței dezamorsării tensiunilor și să acționeze pentru evitarea unor noi incidente similare", a declarat președinția turcă într-un comunicat.

Cu acest prilej, Barack Obama a subliniat că dreptul Turciei de a-și apăra suveranitatea este "sprijinit de Statele Unite și de NATO", potrivit documentului.

Cei doi lideri politici și-au exprimat, de asemenea, angajamentul în favoarea unui proces politic de tranziție spre pace în Siria, precum și hotărârea comună de a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro