Avion rus doborât: Erdogan și Obama de acord cu privire la necesitatea reducerii tensiunilor

Avion rus doborât: Erdogan și Obama de acord cu privire la necesitatea reducerii tensiunilor

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a convenit cu omologul său american, Barack Obama, "în legătură cu importanța dezamorsării tensiunilor", după ce armata turcă a doborât un avion militar rus la frontiera cu Siria, a anunțat marți președinția de la Ankara la finalul unei discuții telefonice între cei doi lideri, scrie AFP.

"Au căzut de acord asupra importanței dezamorsării tensiunilor și să acționeze pentru evitarea unor noi incidente similare", a declarat președinția turcă într-un comunicat.

Cu acest prilej, Barack Obama a subliniat că dreptul Turciei de a-și apăra suveranitatea este "sprijinit de Statele Unite și de NATO", potrivit documentului.

Cei doi lideri politici și-au exprimat, de asemenea, angajamentul în favoarea unui proces politic de tranziție spre pace în Siria, precum și hotărârea comună de a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...