Avion rus prăbușit în Egipt: Cel mai probabil a fost atentat (ministrul israelian al apărării)

Avion rus prăbușit în Egipt: Cel mai probabil a fost atentat (ministrul israelian al apărării)

Prăbușirea avionului rus în nordul provinciei Sinai din Egipt, la 31 octombrie, a fost, cel mai probabil, provocată de un atentat, a afirmat luni ministrul israelian al apărării, Moshe Yaalon, informează AFP. 'Există o mare probabilitate ca aceasta să fi fost un atentat', a afirmat ministrul israelian în timpul unei întâlniri cu jurnaliști, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării israelian.

'Din ceea ce știm și ce auzim, aș fi surprins să nu fie vorba de un atentat', ar fi declarat Yaalon, potrivit sursei citate.

Prăbușirea avionului Airbus al companiei ruse 'Kogalâmavia' (Metrojet), ce efectua cursa pe ruta Sankt-Petersburg (Rusia)-Sharm el-Sheikh (Egipt), a provocat moartea tuturor celor 224 de persoane aflate la bord, aproape toți cetățeni ruși.

Mai multe țări au evocat pista unei bombe plasate la bordul avionului, însă ancheta egipteană în curs nu a dovedit încă sută la sută acest lucru, chiar dacă anchetatorii care investighează accidentul avionului s-au declarat, duminică, "siguri în proporție de 90%" că un zgomot înregistrat de una din cutiile negre ale aparatului de zbor corespunde exploziei unei bombe.

Ramura egipteană a organizației jihadiste Statul Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru această catastrofă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…