Bărbatul din înregistrarea video cu decapitarea lui James Foley ar putea să nu fie adevăratul ucigaş

Bărbatul din înregistrarea video cu decapitarea lui James Foley ar putea să nu fie adevăratul ucigaş

Înregistrarea video cu jurnalistul american James Foley ar putea fi un montaj, iar bărbatul ce vorbeşte cu accent londonez ar putea să nu fie adevăratul ucigaş al jurnalistului, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Bărbatul din înregistrarea video cu decapitarea lui James Foley ar putea să nu fie adevăratul ucigaş (Imagine: captură video)

Experţii susţin că înregistrarea video ar putea să fie un montaj, execuţia având loc după încheierea filmării. Există unele sugestii potrivit cărora bărbatul care vorbea cu accent londonez în înregistrare ar putea fi folosit în scopuri propagandistice şi ar putea să nu fie ucigaşul jurnalistului.

Un expert a declarat pentru The Times că în opinia lui înregistrarea este un montaj, execuţia "putând să aibă loc după închiderea camerei de luat vederi". Anchetatorii atrag atenţia că există o pauză în film între momentul în care bărbatul îi pune cuţitul la gât lui Foley şi imaginea cu corpul său neînsufleţit.

"Cred că trimite un mesaj puternic că nu contează de unde eşti, eşti devotat Statului Islamic şi într-o zi, Statul Islamic va cuceri întreaga lume cu modul său de gândire", a declarat el.

Bărbatul care apare în înregistrarea video nu poartă mănuşi în timp ce ţine cuţitul în mâna stângă. O tehnică ce permite analizarea şi compararea venelor de pe mâini este unul dintre instrumentele folosite în eforturile de identificare a suspectului, alături de tehnica identificării vocale, adaugă cotidianul britanic.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...