Bisericile din Marea Britanie „se leapădă” de cele sfinte şi devin baruri

Bisericile din Marea Britanie „se leapădă” de cele sfinte şi devin baruri

„Prima minune făcută de Iisus a fost transformarea apei în vin, aşa că nu cred că El s-ar fi opus acestei schimbări”, a spus clientul unui bar care a fost o biserică din nordul Londrei. Construit în 1906, locaşul de cult a fost vândut din cauza cheltuielilor prea mari de întreţinere, iar noii proprietari au găsit o întrebuinţare profitabilă. Acum barul a luat locul altarului, iar mesele clienţilor stau pe locul unde credincioşii ascultau slujbele.

Nu este uşor pentru prelaţii britanici să accepte situaţia, marea dilemă pendulând între siguranţa financiară sau pacea sufletească. „Este vorba de clădiri dedicate lui Dumnezeu. Nu avem nimic împotriva alcoolului, dar credem că aceasta este o chestiune mai sensibilă decât altele”, crede Paul Lewis, reprezentant al Bisericii Anglicane. Niciuna dintre cele 16.000 de biserici anglicane nu este finanţată de stat, aşa că parohiile fac singure rost de bani pentru a le întreţine

Interiorul pubului O'Neills. FOTO AFP

Pe lângă spaţii comerciale, precum puburile şi supermarketurile, bisericile devin adesea şi locuinţe primitoare, potrivit talentelor designerilor de interior. În fiecare an, 30 de lăcaşe de cult se transformă în apartamente moderne.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...