Bulgaria: Un american a murit, alți doi și doi bulgari au fost răniți într-un test cu grenade

Bulgaria: Un american a murit, alți doi și doi bulgari au fost răniți într-un test cu grenade

Un cetățean american a murit și alte patru persoane, printre care doi americani, au fost rănite sâmbătă în timpul unui test cu lansator de grenade într-un poligon al uzinei VMZ Sopot, din centrul Bulgariei, informează agenția oficială BTA.

Potrivit Direcției regionale Plovdiv a Ministerului de Interne, un apel de urgență a fost primit la ora 11.30, fiind raportat un accident cu o grenadă, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața. Victima este un cetățean american, doi conaționali ai acestuia fiind răniți, dintre care unul a fost internat în stare critică la spitalul universitar din Plovdiv, a indicat centrul de presă al instituției medicale.

Doi bulgari, răniți și ei în explozie, și celălalt american au suferit răni mai ușoare, care au fost tratate la un spital din Karlovo. Toți trei vor fi transportați la Plovdiv.

Parchetul districtual din Plovdiv a deschis o anchetă în acest caz, notează BTA.

Ministerul Economiei a precizat, într-un comunicat, că accidentul s-a produs în timpul unui test efectuat de o companie privată. Muniția folosită era de proastă calitate, fabricată de VMZ Soot în 1984, și fusese achiziționată de compania privată în urmă cu câțiva ani, afirmă ministerul bulgar. Acesta susține că întreaga vină aparține firmei private, singura legătură cu uzina din Sopot fiind poligonul de lângă satul Anevo, pe care compania l-a închiriat cu acte în regulă.

Primarul din Sopot, Veselin Licev, a confirmat că 'victima și doi din cei patru răniți făceau parte dintr-o misiune străină', lăsând să se înțeleagă că este vorba despre comercianți de arme civili, fără însă a le preciza naționalitatea, transmite AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...