Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Bulgaria: Un american a murit, alți doi și doi bulgari au fost răniți într-un test cu grenade

Un cetățean american a murit și alte patru persoane, printre care doi americani, au fost rănite sâmbătă în timpul unui test cu lansator de grenade într-un poligon al uzinei VMZ Sopot, din centrul Bulgariei, informează agenția oficială BTA.

Potrivit Direcției regionale Plovdiv a Ministerului de Interne, un apel de urgență a fost primit la ora 11.30, fiind raportat un accident cu o grenadă, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața. Victima este un cetățean american, doi conaționali ai acestuia fiind răniți, dintre care unul a fost internat în stare critică la spitalul universitar din Plovdiv, a indicat centrul de presă al instituției medicale.

Doi bulgari, răniți și ei în explozie, și celălalt american au suferit răni mai ușoare, care au fost tratate la un spital din Karlovo. Toți trei vor fi transportați la Plovdiv.

Parchetul districtual din Plovdiv a deschis o anchetă în acest caz, notează BTA.

Ministerul Economiei a precizat, într-un comunicat, că accidentul s-a produs în timpul unui test efectuat de o companie privată. Muniția folosită era de proastă calitate, fabricată de VMZ Soot în 1984, și fusese achiziționată de compania privată în urmă cu câțiva ani, afirmă ministerul bulgar. Acesta susține că întreaga vină aparține firmei private, singura legătură cu uzina din Sopot fiind poligonul de lângă satul Anevo, pe care compania l-a închiriat cu acte în regulă.

Primarul din Sopot, Veselin Licev, a confirmat că 'victima și doi din cei patru răniți făceau parte dintr-o misiune străină', lăsând să se înțeleagă că este vorba despre comercianți de arme civili, fără însă a le preciza naționalitatea, transmite AFP. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce-a rămas după plecarea lui Dragnea: trei borduri! „Decorul” de la inaugurarea drumului expres …

2 SCANDAL și DERUTĂ în PSD! Dragnea și Pieleanu au dat în teritoriu date FALSE despre prezența la vot! Lider PSD…

3 MOMENT de colecție! Chirieac, slugoiul PSD, înghesuit de Rareș Bogdan în propriul bârlog! „Dvs. îl iubiți pe d…

4 LAȘITATE fără precedent în PSD! După atacul dement al lui Badea, nicio femeie de la vârful partidului nu i-a l…

5 Citiți cine-a fost mă-sa lui Mazăre și ce legătură are asta cu Gâdea de la Antena 3! Ți-ai dracu' de comuniști…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel