Bulgarii sunt sfătuiți să nu plece la drum dacă nu vor 'să doarmă în mașină' din cauza viscolului

Bulgarii sunt sfătuiți să nu plece la drum dacă nu vor 'să doarmă în mașină' din cauza viscolului

Trei persoane și-au pierdut viața în ultimele ore în nord-vestul Bulgariei în urma valului de frig cu temperaturi de până la -11 grade și căderilor abundente de zăpadă, relatează marți mass-media bulgară citată de agențiile EFE și DPA.

Foto: (c) DANIEL STOENCIU / AGERPRES FOTO

Autoritățile de la Sofia au declarat în cursul nopții stare de urgență în mai multe orașe din partea de nord-vest a țării, unde zăpada și viscolul au paralizat traficul și a provocat numeroase pene de curent. Viscolul a afectat și partea de sud-vest a țării, unde marți sute de autoturisme au rămas blocate în nămeți.

'Dacă nu vreți să ajungeți să dormiți în mașină, atunci nu plecați la drum!' este sfatul pe care l-a dat luni seară bulgarilor șeful Agenției pentru infrastructură și drumuri.

Zonele cele mai afectate sunt cele din apropierea orașelor Montana, Lovech și Lom. Autoritățile bulgare se așteaptă ca situația să intre în normal în cursul zilei de marți, însă meteorologii avertizează că urmează un nou val de frig cu temperaturi care pe alocuri vor coborî până la—20 de grade.

Și în Serbia două persoane și-au pierdut viața, iar mai multe drumuri naționale au devenit impracticabile în nord-estul țării din cauza viscolului, în timp ce unele sate au rămas fără electricitate.

Intemperiile au afectat și alte state balcanice, precum Macedonia, Bosnia-Herțegovina și Croația. În Macedonia temperaturile au coborât până la—20 de grade, iar în Croația s-a înregistrat recordul de temperatură minimă de—17 grade. În Bosnia-Herțegovina serviciul salvamont a transmis către mass-media un manual de supraviețuire pentru cei rămași blocați în zonele izolate.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Tudor Martalogu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro