Captură record de Ecstasy și metamfetamină în orașul australian Sydney

O captură record de stupefiante ilegale expediate din orașul german Hamburg a fost realizată în orașul australian Sydney, a anunțat sâmbătă poliția, citată de DPA.

Șase australieni au fost acuzați pentru tentativă de import a aproape trei tone de Ecstasy și metamfetamină evaluate la 1,5 miliarde de dolari australieni (1,3 miliarde de dolari).

Poliția a precizat că drogurile au fost descoperite într-un container încărcat cu mobilă și cutii nemarcate care a fost expediat de la Hamburg.

Containerul a ajuns miercuri la Sydney, dar poliția a așteptat ca drogurile să fie ridicate de șase bărbați cu vârste între 23 și 34 de ani.

Comisarul poliției federale Andrew Colvin a declarat că este cea mai mare captură de metamfetamină din Australia și cea de a doua de Ecstasy.

"Este o captură enormă de narcotice ilegale care au fost înlăturate din lanțul de distribuție pe străzile noastre", a declarat el, precizând că poliția australiană a cooperat strâns cu cea germană și cu Interpolul în această anchetă.

Cei arestați "au în mod evident legături peste hotare care ne vor duce în Europa și părți din Asia", a mai spus Andrew Colvin, menționând că în dosar sunt probabil implicate mai multe organizații criminale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

3 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

4 Asta e de pușcărie! A explodat prima bombă cu ceas lăsată de PSD! Comisia Europeană a decis că ajutorul de sta…

5 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!