Catastrofă aviatică/Egipt: Barack Obama se referă la "posibilitatea" unei bombe la bord

Catastrofă aviatică/Egipt: Barack Obama se referă la "posibilitatea" unei bombe la bord

Președintele american, Barack Obama, s-a referit joi la "posibilitatea" ca o bombă să se afle la originea prăbușirii unui avion rus în peninsula egipteană Sinai care a făcut 224 de morți, subliniind însă că nu are nicio certitudine în acest stadiu al anchetei, relatează AFP.

"Cred că există posibilitatea să fi fost o bombă la bord, iar noi abordăm foarte serios această pistă", a declarat Barack Obama la postul de radio Kiro, din cadrul grupului CBS. "Nu știm încă", a adăugat liderul de la Casa Albă.

La cinci zile după catastrofa aeriană, cea mai gravă cu care s-a confruntat vreodată Rusia, cauzele prăbușirii avionului tip Airbus A321 al companiei ruse de charter Metrojet la scurt timp după decolarea din stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh, nu sunt oficial stabilite.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a afirmat din nou miercuri că se află la originea acestei drame.

Joi, premierul britanic, David Cameron, a apreciat ca "mai mult ca probabilă" pista unei bombe.

La rândul său, Kremlinul a calificat ca "speculații" orice ipoteză asupra cauzelor accidentului.

Avionul rus, un Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, s-a prăbușit sâmbătă în Peninsula Sinai la 23 de minute după decolare.

Toți cei 217 pasageri aflați la bordul avionului, majoritatea originari din Sankt Petersburg, și șapte membri ai echipajului și-au pierdut viața în această catastrofă aviatică.

Pentru experți, un dispozitiv de dimensiuni reduse este suficient pentru a face o gaură în carlinga avionului, ducând la explozia acestuia din cauza depresurizării la mare altitudine. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...