Cazul celor doi ostatici ai Al-Qaida uciși accidental: Casa Albă susține că au fost respectate protocoalele

Cazul celor doi ostatici ai Al-Qaida uciși accidental: Casa Albă susține că au fost respectate protocoalele

Operațiunea antiteroristă contra Al-Qaida desfășurată în ianuarie la granița afgano-pakistaneză și în timpul căreia au fost uciși din eroare doi ostatici occidentali a urmat protocoalele destinate prevenirii deceselor în rândul civililor, a anunțat joi Casa Albă, transmite Reuters. Purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale americane, Josh Earnest, a declarat că guvernul american dispune de sute de ore de supraveghere asupra obiectivului vizat de operațiunea din ianuarie, inclusiv o supraveghere ''aproape continuă'' în ultimele zile anterioare operațiunii.

Doi ostatici occidentali ai Al-Qaida, un american și un italian, au fost uciși din eroare în luna ianuarie, în cursul unei operațiuni americane la granița afgano-pakistaneză, în timp ce o altă operațiune a permis eliminarea purtătorului de cuvânt al rețelei extremiste, Adam Gadahn, un american convertit la islam.

Președintele SUA, Barack Obama, a declarat ulterior că ''își asumă deplină responsabilitate'' pentru această tragedie și a prezentat condoleanțe familiilor celor doi ostatici.

Americanul Warren Weinstein, angajat în domeniul umanitar, a fost răpit de Al-Qaida la 13 august 2011 în Pakistan, la domiciliul său din Lahore (est), în timp ce italianul Giovanni Lo Porto, și el lucrător umanitar, a fost dat dispărut în Pakistan în 2012.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

5 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor