Cazul celor doi ostatici ai Al-Qaida uciși accidental: Casa Albă susține că au fost respectate protocoalele

Cazul celor doi ostatici ai Al-Qaida uciși accidental: Casa Albă susține că au fost respectate protocoalele

Operațiunea antiteroristă contra Al-Qaida desfășurată în ianuarie la granița afgano-pakistaneză și în timpul căreia au fost uciși din eroare doi ostatici occidentali a urmat protocoalele destinate prevenirii deceselor în rândul civililor, a anunțat joi Casa Albă, transmite Reuters. Purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale americane, Josh Earnest, a declarat că guvernul american dispune de sute de ore de supraveghere asupra obiectivului vizat de operațiunea din ianuarie, inclusiv o supraveghere ''aproape continuă'' în ultimele zile anterioare operațiunii.

Doi ostatici occidentali ai Al-Qaida, un american și un italian, au fost uciși din eroare în luna ianuarie, în cursul unei operațiuni americane la granița afgano-pakistaneză, în timp ce o altă operațiune a permis eliminarea purtătorului de cuvânt al rețelei extremiste, Adam Gadahn, un american convertit la islam.

Președintele SUA, Barack Obama, a declarat ulterior că ''își asumă deplină responsabilitate'' pentru această tragedie și a prezentat condoleanțe familiilor celor doi ostatici.

Americanul Warren Weinstein, angajat în domeniul umanitar, a fost răpit de Al-Qaida la 13 august 2011 în Pakistan, la domiciliul său din Lahore (est), în timp ce italianul Giovanni Lo Porto, și el lucrător umanitar, a fost dat dispărut în Pakistan în 2012.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

3 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…