Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cehia ar putea primi 15.000 de imigranți, dar numai pe aceia ce pot acoperi deficitul de forță de muncă

Ministrul ceh al drepturilor omului, Jiri Dienstbierm, a declarat joi că țara sa ar putea primi circa 15.000 de refugiați, ținând cont de nevoia de forță de muncă, subliniind însă că o eventuală decizie în acest sens nu are în vedere cotele obligatorii de refugiați, respinse în continuare de Republica Cehă, transmite agenția EFE.

El a menționat că, potrivit estimărilor mediului local de afaceri, ar fi nevoie de circa 100.000 de lucrători calificați, iar companiile cehe ar putea angaja imediat cel puțin 5.000 de refugiați care dețin o calificare în anumite domenii, cum ar fi sirienii, întrucât mulți dintre ei sunt deja calificați.

Dar el a ținut să precizeze că o posibilă decizie în acest sens poate fi luată numai în mod voluntar de guvernul de la Praga și de respectivii imigranți dacă aceștia din urmă vor accepta de bună voie să se mute în Cehia.

Ministrul ceh a insistat că, le fel ca ceilalți membri ai coaliției guvernamentale de centru stânga, nu acceptă cotele obligatorii propuse de Comisia Europeană, întrucât nu crede că 'printr-o redistribuire obligatorie cineva poate fi obligat cu forța să rămână unde nu vrea'.

'Guvernul ceh a spus că vom ajuta în mod voluntar. Afirmațiile mele (despre cei 15.000 de refugiați) sunt conforme cu poziția guvernamentală. Cred că trebuie să oferim acest ajutor voluntar, pentru ca el să aibă sens și valoare', a punctat ministrul citat.

În planul Comisiei Europene privind cotele obligatorii, Cehiei i se cere să preia 2.978 de imigranți, dar guvernul de la Praga a anunțat că poate lua maxim 1.500. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UAUU! Fifore, din cauza asta te-a schimbat Dragnea? Dezvăluiri și documente șocante despre MAFIA PSD din Minis…

2 Cod ROȘU! DIICOT, cu PSD la butoane, a cerut dosarul 10 August de la Parchetul militar „pentru studiu”. Se ana…

3 SURSE PSD face mari presiuni la CCR pentru invalidarea referendumului pe justiție inițiat de președinte! Dorne…

4 BREAKING Începe ÎNGROPAREA României! Parlamentul a votat Legea Pensiilor, cu impact bugetar de 33 miliarde de …

5 Zegrean / Adoptarea Codului Administrativ prin OUG nu se justifică sub nicio formă! Dacă am avea o Curte Consti…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația